La recepta d'avui és un préstec. Fa molt, molts, molts anys ens vam conèixer en un viatge a l'Índia, on els nostres pares ens van arrossegar. Aquell adolescent reservat que mirava amb una certa displicència a la seva germana petita i a mi que anava en "pack", s'ha convertit en una persona sensible i intel·ligent a qui he tingut el plaer de retrobar ( i conèixer) gràcies a Facebook (algunes coses bones tenen les xarxes socials !). Un dia, va publicar la recepta del dinar familiar que estava preparant i em va semblar tan bona i fàcil que li vaig demanar permís per reproduir-la. I com era d'esperar, va acceptar amablement. Moltes gràcies, Salvador, per compartir-la !
Necessitarem
1 pollastre a octaus
Xampinyons
Trufa (si en tenim)
Cava
200 ml de nata liquida
En una cassola de ferro colat posem un parell de cullerades d'oli d'oliva i salpebrem i daurem el pollastre per totes bandes. Podem afegir una culleradeta de farina per espessir la salsa.
Afegim els xampinyons (frescos, of course) tallats per la meitat i una mica de trufa rallada. Quan ja comencen a agafar una mica de color, ho cobrim amb cava. Constatació: no fem servir caves barats (ni vins) per cuinar. Com mes bo sigui el cava millor serà el resultat. Es de calaix, no ?
Ho deixem coure a foc lent fins que el pollastre sigui ben cuit. I llavors, un parell de minuts abans de menjar, hi posem la crema de llet i ho deixem coure tot junt un parell de minuts. Si fem el pollastre amb antelació, l'ha afegim uns minuts abans de l'hora de coure. I ja està !
A la Banda Sonora d'avui sona una cançó que m'acompanya insistentment des de fa uns dies. True Colors en la versió de Cindy Lauper o la de Phil Collins. Les dues estan molt bé.
A la Banda Sonora d'avui sona una cançó que m'acompanya insistentment des de fa uns dies. True Colors en la versió de Cindy Lauper o la de Phil Collins. Les dues estan molt bé.
Quina pinta més bona!!!
ResponEliminapetons
Una recepta molt festiva, Laura!! Queda apuntada!!
ResponEliminaTens tota la raó.....bons vins, bons plats!!!
Petonets,
Olga
Ostres Laura quin pollastre!!!! Ha de ser boníssim i es veu molt gustós amb aquesta salseta! Genial
ResponEliminaUna abraçada guapa!