6/06/2013

Nous caramel.litzades

El Helado de nata con nueses flitas és un clàssic de qualsevol restaurant xinès. Tenen un nosequè addictiu que fa que no puguis parar de menjar-ne. I per sort, en el darrer Taller amb la Mireia Carbo -que va ser tristament el darrer taller al Club Social Caprabo- ens va explicar com fer-les a casa. I la veritat és que el resultat supera totes les espectatives. Sòn brutals

Necessitarem
100 gr de nous
100 gr de mel
66 gr de
sucre [moré]
Mitjà branca de canyella
100 gr d'
aigua
Oli de girasol per fregir


En un cassó barregem les nous, la mel, el sucre, l'aigua i la canyella. Ho posem a foc ben baix i ho deixem bullir uns sis o set minuts, donant temps a que les nous s'hidratin. Un cop cuites, les podem guardar dins del seu propi almívar a la nevera. 

A l'hora de menjar-les, les treiem de l'almívar i les deixem escòrrer en un plat inclinat. Un cop les hem separat de l'almívar, les fregim en oli de girasol ben calent fins que estan torradetes. Les treiem i les deixem refredar una miqueta abans de servir-les.  I ja està. Fàcil, oi?

Son fantàstiques amb fruita del temps, gelat de nata o de vainilla o mató de cabra, tal i com jo he fet en la foto que acompanya el post. 

Per a la Banda Sonora d'avui, un descobriment fet gràcies a Radio Wapa. Raphael Gualazzi, amb el seu Don't Call My Name : energia i bon rotllo en estat pur !

6 comentaris:

  1. Crec que la nata amb nous fregides són el nostre postre de referència al restaurant xinès, bé i el "platano flito flambeado" tampoc hi falta! Jajajaja!
    Lo de la Mireia és un bon pal!!! Tants anys donant classes i que per la punyetera crisi hagi de tancar el club social Caprabo és ben trist! Però la Mireia no m'amoïna sé que no s'estarà quieta i allà a on vagi allà estarem! :)
    Molts petons Laura!!

    Nuni

    PD: Avui al matí he comprat nous pelades... jejejeje....

    ResponElimina
  2. uiii m'encanten i t'han quedat genials!!!! llastima que no pogués anar al darrer taller de la Mireia... esperem que ben aviat torni a estar activa... aquestes les faig segur!!!

    ResponElimina
  3. Gràcies per compartir-ho, Laura! Que bé! Ara ja podrem fer les nous caramelitzades a casa! Quina bona recepta ens has explicat avui!

    ResponElimina
  4. Encara no les he fet! t'han quedat molt bé!! Es una llaminadura boníssima!
    Petonets

    ResponElimina
  5. És uns dels postres més viciosos de l'univers.... amb anacards tampoc queda malament, però clar... les anous son les anous... :)

    ResponElimina
  6. Laura aquesta recepta és de vici!!!!!!!!!!! La faré segur!!!!!!! Només una pregunteta: abans de caramelitzar-les, amb l'almívar, les podem guardar a la nevera dius: més d'un dia? O parlem d'una cosa d'avui per demà? I després de caramelitza-les es poden guardar uns dies tapades o tornen toves i és millor fer-les al moment???? Gràcies!!!!!!

    ResponElimina