Es tracta de fer una mena de terrina premsada dins d'un motllo rectangular i que menjarem acompanyada d'alguna salsa freda.
Sardenya, estiu 2008 |
Una cullerada de mantega
100 gr de bacon fumat tallat ben fi
125 gr de carn picada de vedella
125 gr de pernil dolç
Un pit de pollastre
2 ous
Mitja llesca de pa de motllo sucada amb llet
10 pomodoro secchi
Sal, pebre, Salsa Perrins
Pintem amb mantega un motllo petit de plum cake i el forrem amb les tires de bacon mirant que quedin encavalcades.
A banda, barregem la carn picada, el pernil dolç també picat, els dos ous batuts i la llesca de pa. Ho salpebrem i li afegim un raig generòs de Salsa Perrins. Tallem els pits de pollastre a filets
Posem una capa de carn dins del motllo i l'apretem bé. Afegim els filets de pollastre i una capa de pomodoro secchi; i tornem a repetir l'operació amb una nova capa de carn i pollastre. Tanquem la preparació amb les puntes del bacon.
Es cou al forn a 180 º durant tres quarts d'hora aproximadament. Quan estigui cuit, el cobrim amb paper de plata i el prensem -per exemple amb un brick de llet- fins que estigui fred.. Haurem d'anar decantant el suc que vagi treient. El guardem a la nevera i ja ens el podrem menjar l'endemà.
I ja se que Brad Meldhau ha sortit forces vegades, pero trobo que sempre fa una Banda Sonora sensacional. Avui Waltz for JB, en directe des de Viena l'any 2010
queden molt bons aquests fiambres fets amb el motlle de plumcake. Jo en feika un amb vedella, ous, blat de moro i tàperes que quedava molt bó. He de tornar a fer-lo algún día
ResponEliminaAra ve la època d'aquestes receptes...es poden deixar fetes i menjar fredes...
ResponEliminaPetonets
Ideal per l'estiu, que sovint ens n'anem a menjar a l'aire lliure. Això dels pomodori sechi afegits m'ha encantat!
ResponEliminaAquestes receptes per l’estiu m’encanten, les fas i en pots tindre per mes d’una menjada
ResponEliminaPetons
L'he fet i és molt bo. Gràcies per aquest blog tan bonic
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina