El guacamole agrada molt a casa i no te gaire secret. Els ingredients han de ser bons i es millor fer-lo al moment, just abans de menjar-lo. Ah, i els nachos han de ser de qualitat. Jo els compro de farina de blat de moro i mexicans, a la botiga Manjares que està al carrer Torrent de l'Olla de Barcelona. Son una mica mes cars que els de súper, pero val la pena gastar uns euritos mes. El resultat no es pot ni comparar.
I per fer guacamole necessitarem
Alvocats madurs
Tomaquet madur
Ceba -pot ser tendra
Llima o llimona
Cilantre en pols
Aji [si ens agrada picant]
Partim i traiem la polpa de l'alvocat amb una cullereta. La posem en un plat fondo i l'aixafem amb una forquilla fins que la convertim en una polpa. Diuen que deixar-hi el pinyol evita que s'oxidi.
A banda tallem el tomàquet i la ceba a bocins ben petits. Els afegim a la polpa d'alvocat i ho amanim amb sal, cilantre i suc de llima. Si ens agrada picant, afegim també ají a bocins o en pols, però jo me l'estalvio.
Actualització del Taller de cuina mexicana. Gener 2015
Aquest
gener he començat un taller de cuina mexicana i el primer dia ens van
ensenyar el guacamole. Com que la recepta és la que tinc escrita no
pensava fer-la de nou, però l'Òscar Vàzquez ens va explicar una tècnica
que desconeixia i que modifica completament (per a bé) el sabor . Es
tracta de com afegim el cilantre al guacamole. Nosaltres sempre ho hem
fet al final, però l'Óscar diu que ha de ser just al contrari.
Primer
posem el cilantre picadet i li posem un grapat de sal a sobre. Aixo
provoca una reacció química que li treu l'amargor al cilantre. Ho
aixafem ben aixafat amb una forquilla i desprès hi posem l'alvocat i ho
seguim treballant. El gust final és completament diferent. Al final,
l'Óscar diu de posar-hi un chile serrano per donar-hi el gust picantet.
A la Banda Sonora un "must": Slave to Love cantat pel senyor Brian Ferry. Wow !
m'agrada el guacamole però no l'he fet mai, i amb la teva recepta potser no trigaré a fer-lo!!! T'ha quedat genial i segur que boníssim!!!
ResponEliminaDoncs anima't, Neus , que segur que repetiras !!! Una abraçada
EliminaM'encanta el guacamole. I la teva presentació m'ha agradat molt, Laura, fa mengera! Petons
ResponEliminaEns agrada molt el guacamole, però sempre que en faig ens el mengem amb els “snacks de pasta inflada” recepta al bloc. Per si no en tinc de preparada però, prenc nota don comprar els que dius, ja que els del súper no ens agraden.
ResponEliminaPetons