9/24/2012
Falafels
Amb ocasió de l'aniversari del meu amic Joan, m'he animat a estrenar-me amb el llibre de receptes Fresh Flavors from Israel, que he dut del viatge d'aquest estiu.
He començat pel que és, amb tota seguretat, un dels plats més populars del Pròxim Orient: els falafels. Son petites porcions de pure de cigrons especiats, fregits en oli ben calent que es poden menjar tan com a plat com dins d'un pa de pita, acompanyats d'enciam en juliana, tomaquet i ceba.
I a més, he estrenat un estri que vaig comprar al mercat de Natzaret: una "falafelera", que permet donar la forma adecuada a les boletes. Un dels gadgets més insòlits de la meva col·lecció al que, segur, trobaré altres utilitats
Els cigrons poden ser secs. En aquest cas, cal deixar-los en remull des de la nit anterior: Però també es poden fer amb cigrons ja cuits de pot o comprats a granel a la parada de llegum cuit dels mercat.
En tot cas, necessitarem:
1 pot de cigrons cuits (uns 750 gr)
1 ceba
2 grans d'all
2 cullerades soperes de julivert picat fresc
2 cullerades soperes de farina blanca
1/2 sobre de llevat Royal
2 cullerades d'espècies per a falafel: comí, coriandre, cardamom i pebre negre
Triturem els cigrons no massa fins (si queden bocinets, són mes cruixents), juntament amb la ceba, els grans d'all i el julivert. Hi barregem la farina, el llevat i la barreja d'espècies i ho deixem refredar a la nevera almenys una hora.
Fem les porcions amb l'ajut de la falafelera i ho fregim amb oli ben calent, procurant que quedin cuits per dins i torradets a l'exterior.
Com a Banda Sonora, Norwegian Boatsong (At First Light, 2002), cantada per la Silje Nergaard, que m'acompanya des de fa uns dies. Sobèrbia.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ostres, quin estri més estrany, no sabia que exisitia :)
ResponEliminaM'agraden molt els falafels, tot i que jo normalment els acabo al forn ;)
nomes per llegir 'falafelera' ja ha valgut la pena despertar-se avui, jajajaja. M'encanta! :)
ResponEliminaBet, els falafels m'encanten... a veure si m'apunto la teva recepta i m'hi animo! Fantàstica proposta d'avui. Petons
ResponEliminaGemma, m'apunto la idea del forn (i així son menos oliosos). Gràcies ! Starbase, com vols que li digui a un "aparatu" que serveix per a fer prècisament falafels. I Marina, gràcies pel comentari. A mi tambe m'encanten i son molt fàcils de fer
ResponElimina