Quan els blogaires de La recepta del 15 ens van proposar una recepta amb xocolata em va venir ràpidament al cap: un gelat d'stracciatella !A la xarxa hi ha moltes versions d'aquest gelat. Des de les preparacions originals italianes com el Gelato alla stracciatella de Genovino o el Gelato alla panna de Giallo Zafferano, a les versions locals de l' Stracciatella de Facilisimo.com o la de La cocinita de Marisalas
Hi ha variants amb rovell d'ou i sense, amb vainilla, mes dolces o menys. Pero sempre parteixen d'una combinacio bàsica que és la que jo he fet servir: llet, nata, sucre i bocins de xocolata.
Ens caldrà:
500 ml de nata líquida per muntar
200 ml de llet
150 gr. de sucre
1 culleradeta de sucre avainillat
4 clares d'ou
100 gr de xocolata negre
Escalfem a foc baixet la llet, la nata, els sucres. Quan esta gairebé a punt de bullir, ho retirem. A banda muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja. Ho tornem a coure sense bullir a foc ben baix.. Ho retirem i ho deixem refredar, primer fora de la nevera i desprès unes hores a dins.
Quan està fred, ho posem a la geladora i ho anem emulsionant. Agafem la presa de xocolata (jo he fet servir una xocolata al 70%, però va a gustos), la tallem a bocins i la passem per la picadora fins obtenir trossets petitons. Els afegim al gelat quan està gairebé fet i deixem que la màquina ens el barregi.
Ens el podem prendre sol, espolvorejat amb cacau o acompanyant un brownie.
I que millor que una peça del gran Paolo Conte, Gelato al Limon (1975), que no parla d'stracciatella pero se li acosta força
Jo, aquest estiu, ni un gelat he pogut tastar...però el d'stracciatella el tinc publicat de l'any passat perquè a casa, ens encanta...
ResponEliminaPetonets.
Ummm que boooo !!!
ResponEliminaPetons
És un dels meus preferits! I no m'havia plantejat mai fer-lo a casa, o sigui que m'enduc la recepta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
No sabia d'on li venia el nom, m'encanta descobrir-ho!
ResponEliminaTambé és un dels meus preferits :)