El segon plat que hem preparat al Curset de cuina japonesa ha estat el Aguedashi dofu , o Tofu fregit amb salsa. Tot i que jo no tinc massa estimació pel tofu, haig d'admetre que aquesta manera de preparar-lo m'ha semblat boníssima i que ho repetiré a casa.
Ens caldrà:
1 tofu fresc d'uns 450 gr
Maizena per arrebossar
Oli de girasol per fregir
Per fer la salsa:
200 ml d'aigua
1 culleradeta de Dashi
2 cullerades soperes de salsa de soja
2 cullerades soperes de Mirin
Pel guarniment
1 cibulet (o calçot)
Alga Nori en pols
Primerament, tapem el tofu amb un drap net o un paper de cuina i el deixem premsar entre dues fustes amb pes a sobre per extreure'n l'aigua. Es deixa uns 15 o 20 minuts.
Un cop eixut es talla a quadrats i s'arrebossa amb Maizena. Es fregeix lleugerament en oli de girasol. A banda es posa a escalfar la barreja de Dashi, Mirin i la salsa de soja.
Es posa el tofu fregit al fons del bol. S'hi tira la salsa calenta per sobre i es guarneix amb cibulet tallat molt fi i amb un polsim d'alga Nori
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada