125 gr. de mantega
125 gr de sucre
3 ous
150 gr de farina
1/2 sobre de llevat
un pessic de sal
3 o 4 plàtans madursEs barreja el sucre amb la mantega fosa fins fer una pasta lligada. S'afegeixen els rovells d'ou i la farina amb el llevat i el pessic de sal. Queda una pasta força espessa a la qual afegim els plàtans a trossos. Tot plegat es passa pel minipimer. Un cop la pasta esta ben triturada i sense grumolls, s'incorporen les clares que haurem muntat a punt de neu de manera que la massa quedi flonja.
S'aboca en un motllo de silicona untat de mantega i es posa al forn pre escalfat ea 180º aproximadament una mitjà hora. Es comprova el seu punt de cocció amb un escuradents o broxeta de fusta. La Neus diu que es pot guarnir amb rodanxes de plàtan fregit i ensucrat, però jo he posat simplement sucre llustre.
No han quedat ni les molles ! Un èxit tan espectacular que avui no hi han fotos de realització pròpia perquè ens l'hem cruspit abans de tenir temps de fotografiar-lo...
I de música sona el Libertango d'Astor Piazzola interpretat pel pianista Ikumi Nakayama. Tot recordant el nostre viatge a Argentina. I també una versió de Michel Camilo i Tomatito.
[post actualitzat el novembre de 2015]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada