11/02/2013

Col llombarda alemana (Rotkohl)


Tornem amb la segona entrega de les Pfefferkorn's Rezepten: endavant Isabel !

Diuen que el dimarts començarà la tardor de veritat. Aquesta preparació és
perfecta pels dies de fred i per les festes de Nadal. Es pot acompanyar de
puré de patates casolà i per bròquil o pèsols. Una bona varietat cromàtica!

Necessitem:
  • 1 col lombarda d’un kg. aprox
  • 1 poma gran Golden o altra varietat que no sigui àcida
  • 5 cullerades de mantega o margarina o també oli d’oliva
  • Una mica de sucre (mitja cullerada de café)
  • 2 claus
  • 1 cullerada de postre de sal
  • Mitja cullerada de postre de pebre blanc
  • 2 cullerades de vinagre
  • 2 tasses d’aigua
  • 1 tassa de vi negre (o blanc)

 La prepararem:
  • Trèiem les fulles exteriors de la col.
  • Tallem els quarts i tallem la base blanca.
  • Partim la poma , trèiem les llavors i la tallem un làmines
  • Pelem la ceba, la tallem en dues meitats i li clavem els claus
  • Posem la mantega, margarina o oli a una cassola gran
  • Afegim la col i la poma i les escalfem
  • Incorporem el sucre i les cebes, la sal, el pebre, el vinagre i les dues tasses
  • d’aigua sobre la col
  • Ho tapem i la deixem uns 45 min a foc lent
  • Apartem la ceba i hi aboquem el vi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada