Aquest mes, les Memòries d'una Cuinera ens
proposen fer una recepta de flam. Aquest és un repte en el que m'agrada
participar, tot i que sovint el dia a dia no em permet arribar a tot.
Però aquest cop tot ha encaixat i participo amb una recepta
d'aprofitament d'aquelles que m'agraden: un flam de castanyes per
aprofitar les castanyes torrades que sobren de la Castanyada.
He adaptat les receptes del Puding de castanyes de La cuina de casa i del Flam de castanyes de Cuina amb compte.Però, as usual, ho he versionat a la meva manera.
Necessitem:
He adaptat les receptes del Puding de castanyes de La cuina de casa i del Flam de castanyes de Cuina amb compte.Però, as usual, ho he versionat a la meva manera.
Necessitem:
300g de castanyes torrades i pelades (mes o menys)
150 grams de sucre
3 ous
500 ml de llet
Vainilla en essencia o sucre avainillat. Es pot substituir per canyella o un altre aromatitzant
Caramel líquid:
Dues cullerades de sucre blanc, unes gotes d'aigua i una mica de suc de llimona
150 grams de sucre
3 ous
500 ml de llet
Vainilla en essencia o sucre avainillat. Es pot substituir per canyella o un altre aromatitzant
Caramel líquid:
Dues cullerades de sucre blanc, unes gotes d'aigua i una mica de suc de llimona
Fem el caramel escalfant el sucre mullat amb l'aigua i les gotes de llimona i quan comença a agafar un color daurat i es va lligant el caramel, ho aboquem dins del motllo i cobrim el fons. El deixem refredar.
A banda posem a escalfar la llet amb el sucre i la vainilla. Quan arrenqui el bull ho parem i ho deixem infusionar. Hi afegim les castanyes pelades i deixem que arrenqui de nou el bull. Ho deturem i ho passem pel minipimer de manera que les castanyes quedin en forma de puré i barrejades amb la llet. En cas que no disposem de castanyes ja torrades, les hem d'escaldar prèviament per a pelar-les amb facilitat i les coem dins de la llet ensucrada fins que siguin toves.
Barregem tota aquesta preparació amb els ous batuts i ho aboquem dins del motlle que prèviament haviem preparat amb el caramel.
Ho coem al forn al Bany Maria fins que hagi quallat. Ho deixem refredar abans de desenmotllar-lo.
El podem servir amb nata o una bola de gelat d'acompanyament. .
A banda posem a escalfar la llet amb el sucre i la vainilla. Quan arrenqui el bull ho parem i ho deixem infusionar. Hi afegim les castanyes pelades i deixem que arrenqui de nou el bull. Ho deturem i ho passem pel minipimer de manera que les castanyes quedin en forma de puré i barrejades amb la llet. En cas que no disposem de castanyes ja torrades, les hem d'escaldar prèviament per a pelar-les amb facilitat i les coem dins de la llet ensucrada fins que siguin toves.
Barregem tota aquesta preparació amb els ous batuts i ho aboquem dins del motlle que prèviament haviem preparat amb el caramel.
Ho coem al forn al Bany Maria fins que hagi quallat. Ho deixem refredar abans de desenmotllar-lo.
El podem servir amb nata o una bola de gelat d'acompanyament. .
I com que aquesta recepta és una "versió" del flam tradicional , per la Banda Sonora he triat una altra versió que m'ha captivat. King of Pain dels Police cantat per l'Alanis Morissette. Encara que la versió Live a Berlin que es marca l'Sting amb la Royal Philharmonic Concert Orchestra tampoc esta gens malament.
La versió musical m'encanta i el flam també!
ResponEliminaA veure si aquest mes hi arribo a temps al memòries.
Ptnts
Dolça
Aquí no llencem res, m'encanten aquestes receptes d'aprofitament, sobretot si tenen tan bona pinta com aquest flam ;-)
ResponEliminaM'ha encantat la teva proposta...a mi tambè m'agrada el tema del mes i un flan de castanyes em sembla genial!!!! aprofitament, recepta de temporada i bona que ha d'estar!
ResponEliminaFelicitats!
M'agrada molt la teva proposta per al repte de Memòries!! I molt adequat a l'estació de l'any que estem!! T'ha quedat perfecte!
ResponEliminaPetons
Molt bona tria, Laura! Jo també tinc un flam de castanyes publicat al blog, que ens va encantar quan el vaig fer i que em sembla que repetiré, veient el teu...! Petons
ResponEliminaDoncs a mi no se m'hauria acudit! Una molt bona idea, el faré un dia d'aquests :)
ResponEliminaMerci
Tinc unes castanyes i ja havia pensat a fer un flam o púding, m'ha agradat la teva recepta, ja et dic si ho faig, petons !!
ResponEliminaUna recepta ideal per treure-li més profit a les castanyes! Moltíssimes gràcies per participar, m'emporto les dues receptes. petonets
ResponEliminaTot el que siguin receptes d'aprofitament, i bones, m'agraden molt.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.