Costa decidir, però al final, he optat per un clàssic: una Quiche de carbassó i tomàquet pel dinar familiar del 15 d'agost (familiarment, hem decidit anomenar-la "Quiche Victòria")
Pero se m'ha acudit donar-li "vidilla" afegint un pesto casolà que tenia fet amb alfàbrega fresca, pinyols i oli. La idea no és original al 100% ja que m'he inspirat en la Tarta de carbasso al pesto de Això no és un blog de cuina, i en la preciosa Tarta salada de verduras del blog Cocina para emancipados. Però al final ha sortit una quiche ben bona, que segur que repetirem.
Ens caldrà:
1 làmina de pasta brisa congelada
2 carbassons
1 tomàquet madur mitjà
2 ous
1/2 tarrina de Philadelfia
1 tomàquet madur mitjà
2 ous
1/2 tarrina de Philadelfia
200 ml de nata líquida
sal i pebre
Per començar, prepararem la base amb pasta brisa. És més bona si la fas a ma, però la que venen congelada de La Sirena està prou be i fa el fet. La deixem descongelar i l'aplanem amb el corró. Un cop haguem aconseguit fer una circumferència, forrem el motllo (generalment rodó) , punxem la base amb una forquilla, li posem pes a sobre perque no es deformi (una opció son cigrons o llenties seques) i ho coem al forn a uns 150 º uns 15 minuts. Ho deixem refredar.
Pel pesto:
Alfàbrega fresca, oli d'oliva i pinyons Per començar, prepararem la base amb pasta brisa. És més bona si la fas a ma, però la que venen congelada de La Sirena està prou be i fa el fet. La deixem descongelar i l'aplanem amb el corró. Un cop haguem aconseguit fer una circumferència, forrem el motllo (generalment rodó) , punxem la base amb una forquilla, li posem pes a sobre perque no es deformi (una opció son cigrons o llenties seques) i ho coem al forn a uns 150 º uns 15 minuts. Ho deixem refredar.
A banda preparem la farsa. Pelem i tallem un carbassó i mig a dauets i el sofregim en una paella amb una miqueta d'oli. Tallem l'altre mig carbassó amb pell a rodanxes finetes i el reservem. Rentem i tallem el tomaquet a grills primets
Batem l'ou i el barregem amb la nata líquida i el formatge. Hi afegim els dauets de carbassó i ho posem dins de la base ja cuita. Ho introduim al form i ho coem a 180ª fins que la farsa comença a quallar. Llavor afegim les rodanxes de carbassó, els grills de tomàquet, ho salem i hi posem pesto per sobre.
Ho coem el temps que necessiti. Se serveix empolsinat de fulles d'alfàbrega fresca en juliana pel damunt
Bon estiu a tots !
I per un dia xafogós, una versió del gran Santiago Auseron amb la Original Jazz Orquesta de La negra flor (2007)
Batem l'ou i el barregem amb la nata líquida i el formatge. Hi afegim els dauets de carbassó i ho posem dins de la base ja cuita. Ho introduim al form i ho coem a 180ª fins que la farsa comença a quallar. Llavor afegim les rodanxes de carbassó, els grills de tomàquet, ho salem i hi posem pesto per sobre.
Ho coem el temps que necessiti. Se serveix empolsinat de fulles d'alfàbrega fresca en juliana pel damunt
Bon estiu a tots !
I per un dia xafogós, una versió del gran Santiago Auseron amb la Original Jazz Orquesta de La negra flor (2007)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada