1 ceba petita
una mica d'oli d'oliva
50 gr de mantega
100 gr. de pernil ibèric
100 gr. de farina blanca
400 ml. de llet
Piquem la ceba ben fineta i la desmaiem amb una mica d'oli sense deixar que es cremi. Un cop és cuita, afegim la mantega i deixem que es fongui. Prèviament picarem el pernil a tacos ben petits i el coem uns dos minuts amb la mantega.
Un cop ben cuit, hi afegim la farina de cop i la fem coure un parell de minuts per a que no estigui crua i deixi regust. Un cop cuita, afegim la llet i anem remenant fins que quedi una pasta lligada que es desenganxi de la paella.
Ho deixem reposar 24 hores. L'endema fem petites boletes i les arrebossem amb farina blanca, ou batut i farina de galeta per a aconseguir un arrebossat cruixent quan les fregim.
Es poden guardar al congelador i anar-les agafant mica a mica. Es poden fregir directament amb oli ben calent i no cal descongelar-les abans.
Un jazz fred per un diumenge lent, on hi ha temps per a tot i la calor apreta: What Though The Way May Be Long dels Esbjörn Svensson Trio (Viaticum, 2005)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada