7/28/2012

Boletes en bol amb menta


L'aniversari del meu amic Fred és a finals de juliol. Ho celebrem amb un sopar (o dinar)  a l'aire lliure que d'alguna manera "inaugura" les vacances. Aquest any hem decidit junts el menú (japo, és clar !), però el postre ha estat una sorpresa per a ell: una macedònia refrescant i diferent.

Al blog de Webos fritos he vist com fer un bol de gel amb flors i jo he pensat que una versió amb fulls de menta seria una bona manera de presentar la macedònia. I aprofitar per incloure la recepta a la convocatòria d'agost de les Memòries d'una cuinera.

Per a fer el bol de gel
Necessitarem dos recipients de la mateixa forma, però un mes petit que l'altre. Posem un dit d'aigua al recipient gran i posem també les fulles de menta. Ho deixem gelar durant un parell d'hores.

Passat aquest temps ho treiem del congelador, encaixem el recipient mes petit, hi posem pes a dins (pèsols congelats o una conserva) i omplim el marge entre un i altre amb aigua. Afegim fulles i branques de menta i ho posem de nou al congelador un minim de 12 hores. Per la presentació, passem aigua calenta per a desenmotllar-ho 

Boletes de fruita
1/2 meló (del tipus que ens agradi més)
1/2 síndria
2 llimones
sucre al gust
Fulles de menta

Fem boletes de meló i sindria. Hi posem suc de llimona, sucre i fulles de menta i ho deixem macerar de 4 a 5 hores abans de servir.

Treiem el bol de gel del congelador i servim la macedònia. I retirem el bon depressa abans que es fongui amb aquesta calorassa !

I avui, una d'aquelles cançons -què voleu que us digui ? - sempre venen de gust: Time after Time de la Cyndi Lauper ( She's So Unusual, 1984)  [La "Sindi Lópes" que li deia en Joan..]  

Time After Time by Cyndi Lauper on Grooveshark 

4 comentaris:

  1. Ualas, mola molt el bol així! I és un missatge ben clar: per a menjar ara i avui, demà ja no val. Ocasió especial detected!! :)

    ResponElimina
  2. quin crack! dues receptes millor que una, no? ;) moltíssimes gràcies!!!! petonets

    ResponElimina
  3. Ja he vist això del bol congelat i ho trobo una passada!!!!!!! A mi la fruita que més m'agrada és la de l'estiu!
    Petons i gràcies per participar per partida doble!;)

    ResponElimina
  4. Quina xulada!! Ha d'estar bo i fresquet!! Petons

    ResponElimina