7/05/2016

Ous escocessos de Gordon Ramsay

Els que em coneixeu sabeu que a mi la cuina mediàtica no m'interessa gens: ni Master Chef, ni Pesadilla en la cocina ni cap d'aquests reality lligats a la cuina. Per això, quan les encantadores Aisha i April de Cooking the Chef van proposar a Gordon Ramsay com el cuiner del mes, vaig pensar que no trobaria res interessant. Pero, evidentment, estava ben equivocada i el rondinaire i cridaner Gordon ha esdevingut una capsa de sorpreses.

De les seves moltissimes receptes he triat una ben britànica publicada en el seu llibre Gordon Ramsay's Ultimate Home Cooking: els Ous escocesos.  En aquest video podeu veure a Gordom Ramsay en accio preparant-los per un picnic familiar.

Al contrari del que el seu nom sembla indicar, els ous escocesos no son tipic d'Escòcia, sino que eren un dels plats mes populars i tradicionals dels picnics victorians. Els populars magatzems Fortnum and Mason de Londres diuen que els van inventar pels volts del 1738, tot i que la primera recepta impresa no es va publicar fins el 1809 en el popular llibre A New System of Domestic Cookery de la Sra. Rundell. La Dra Andrea Tanner, arxivera de la botiga,  ens explica els seus orígens:
From the very beginning of the business Fortnum’s used to produce readymade dishes like pork pies for travellers, which were put in baskets with disposable bamboo cutlery,The Scotch egg was one of those foods. It was small enough to fit in a handkerchief or pocket, and maybe was rather less smelly than tucking into a hardboiled egg on a coach.
En tot cas, son tant part de la tradició britànica, com la Regata Oxford - Cambridge, el cricket o les novel.les d'Enid Blyton. I un invent genial per endur-nos de pícnic ara que ve la calor.

Necessitem
4 ous grans
200 gr de salsitxes de porc
200 gr de morcilla (en anglès black pudding)
1/2 poma Granny Smith rallada
Sal i pebre
Per l'arrebossat
4 cullerades de farina blanca
2 ous
150g gr de panko
Oli per fregir


Posem els ous en una olla amb aigua bullint i els deixem 4 minuts i mig. Un cop passat aquests minuts, els escorrem, omplim l'olla amb aigua freda, trenquem una miqueta la closca dels ous i els deixem refredar dins l'aigua. La fissura permetrà que l'aigua entri i ens facilitarà pelar-los

A banda, barrejarem la carn de la salsitxa, la de la morcilla i la poma rallada. Ho barrejarem ben be i ho salpebrarem.

Dividirem la massa en quatre parts igual i ho aixafarem donant una forma ovalada

Pelarem els ous i els col·locarem sobre l'oval de les carns. Amb cura, anirem cobrint l'ou amb la massa fins que estigui completament envoltat.


A banda, haurem posat la farina amb sal i pebre en un plat fondo. Batrem els dos ous restants en un altre plat i finalment, posarem el panko en un tercer plat. Arrebossarem els ous primer amb farina, i els espolsarem per a treure'n la sobrera. Desprès els passarem per l'ou de manera que tot quedi ben mullat i  finalment en panko.

Fregirem els ous durant 10-12 minuts, fins que quedin cuits de dins i daurats de fora. Es poden menjar tebis o freds i son ideals per un pícnic. 

A la Banda sonora, evidentment avui s'escau una peça emblemàtica de Britt Pop: Wonderwall dels Oasis. [(What's the Story) Morning Glory?, 1995]

12 comentaris:

  1. Vaig estar a punt de fer-los. Els tinc com a recepta pendent!!!
    Bona tria Laura.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Fa temps que en tinc ganes de fer-los, semblen dos ulls que t'estan mirant. M'ho apunto per fer-los.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Una receta con solera, te han quedado estupendos

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la teva proposta! Jo aquest mes no he participat.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Con Blumental hice huevos pero son diferentes a estos, tendre que probarlos tambien!
    Besosss

    ResponElimina
  6. Una receta que parece sencilla pero la ejecución tiene su ciencia para que queden en el punto, no conocía la manzana en esta receta. Suena muy bien, un clásico delicioso, y a probarlos se dijo.
    un beso!!!

    ResponElimina
  7. Es d'aquelles receptes que tinc des de fa temps a la llista de pendents... Ens hi haurem de posar que tenen una pinta!!!
    Bona elecció :-)

    Blanca

    ResponElimina
  8. Fan una pinta bestial! és evident que no es poden tenir prejudicis. Jo voldria saber què s'ha de fer per participar a Cooking the Chef?

    ResponElimina
  9. Estic absolutament d'acord amb tu amb lo del Ramsay, no m'agrada ell pero les seves receptes m'han sorprès, aquesta teva te molt bona pinta y tan el recobriment com l'interior del ous estàn al punt. Enhorabona!
    Petons

    ResponElimina
  10. Aquests anglosaxons fan de tot amb els ous, al final hauré defer-me amb un paquet de panko...però l'he de buscar!!!
    Ptns
    marta

    ResponElimina
  11. Tot un clàssic, encara que és una recepta que tinc pendent de fer perque mai la he testada.
    Moltes mercès per participar
    petons

    ResponElimina
  12. que rebonics que t'han quedat...m'encanten!! una abraçada!!

    ResponElimina