Com cada any tenia una pila de bastonets de pastanaga sobrants de la Primavera Verda i aquest cop em venia de gust fer un carrot cake. Pero la recepta clàssica ja l'havia fet i volia trobar alguna variant. I buscant per la xarxa, com sempre la Gemma Clofent em va salvar la vida pastissera, amb una recepta sorprenent que a més de pastanaga, du coco ratllat i taronja confitada. De veritat: és espectacular !
Necessitem
150g de sucre morè + 50g de sucre blanc
4 ous
300g de pastanaga
100g de taronja confitada200g de mantega pomada
100g de coco rallat
1 pell de taronja ratllada
250g de farina
1 sobre de llevat Royal (16gr)
1 pessic de sal
1 pessic de canyella
Pelarem i picarem les pastanagues en una picadora. Ho reservem, Fem el mateix amb la taronja confitada que haurem prèviament escorregut. Reservarem també.
Barrejarem els ous i els sucres amb unes varetes. Un cop esta ben lligat, afegirem la mantega pomada, la pastanaga i la taronja confitada triturada, el coco rallat i la pell de taronja rallada. Un cop ho tenim ben barrejat, afegim la farina, el llevat, la sal i la canyella i ho lliguem tot, Quedara una pasta molt espessa i amb textura
L'aboquem dins d'un motllo que haurem preparat prèviament amb mantega i farina i el coem al forn, prèviament escalfat a uns 170º aproximadament uns 50 minuts.
El deixem refredar. Llavors el podem servir simplement empolsinat de sucre llustre o bé si el volem més a "l'americana" podem preparar una cobertura de formatge.
100g de mantega pomada
250g de sucre en pols
500 de philadelphia a temperatura ambient
Amb la batedora , barrejarem la mantega i el sucre. Un cop estigui la pasta ben fina, afegirem el formatge i seguirem batent fins que tot quedi ben integrat i adopti una textura fina i homogènia. Podem cobrir el pastís, o tallar-lo longitudinalment i fer-ne capes on posarem aquest acobertura
250g de sucre en pols
500 de philadelphia a temperatura ambient
Amb la batedora , barrejarem la mantega i el sucre. Un cop estigui la pasta ben fina, afegirem el formatge i seguirem batent fins que tot quedi ben integrat i adopti una textura fina i homogènia. Podem cobrir el pastís, o tallar-lo longitudinalment i fer-ne capes on posarem aquest acobertura
Tot el que ve de ça Gemma és èxit segur!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Gràcies, l'he fet i ens ha, agradat moltíssim.
ResponElimina