Aquest mes, les amigues de Cooking the Chef ens han proposat un pes pesat: Julia Child, la persona que va inaugurar els programes televisius de cuina i que va apropar la cuina francesa al public nord-americà. Aquest cop, hi havia molta documentació ja que la majoria de les seves receptes estan recollides al llibre que va escriure amb Simone Beck i Louisette Bertholle, L'Art de la Cuina Francesa.
Però per una cosa o per una altra, m'ha costat molt trobar la recepta per participar. O bé trobava bases molt útils però que no constituïen un plat en si mateix, o be eren receptes complicadíssimes que a casa no haurien tingut sortida. Al final, m'he decantat per una recepta molt clàssica però que jo no tenia encara al blog: la Soupe a l'oignon.
Necessitarem
400 gr de ceba de Figueres tallada en anelles
1 cullerada i mitja de mantega
1/2 cullerada d'oli
1/2 culleradeta de sal
un pessic de sucre
1 cullerada i mitja de farina blanca
1 litre de brou (o fons fosc. Jo vaig fer servir el que tenia congelat de la recepta de Heston Blumenthal)
1/4 de tassa de vi blanc sec o vermut blanc sec
1 cullerada i mitja de conyac
Per acompanyar
Tantes llesques de pa com comensals
Una mica d'oli
1 gra d'all
400 gr de ceba de Figueres tallada en anelles
1 cullerada i mitja de mantega
1/2 cullerada d'oli
1/2 culleradeta de sal
un pessic de sucre
1 cullerada i mitja de farina blanca
1 litre de brou (o fons fosc. Jo vaig fer servir el que tenia congelat de la recepta de Heston Blumenthal)
1/4 de tassa de vi blanc sec o vermut blanc sec
1 cullerada i mitja de conyac
Per acompanyar
Tantes llesques de pa com comensals
Una mica d'oli
1 gra d'all
La preparació no té altre secret que paciència. Posem a coure a foc molt baix la ceba, l'oli i la mantega i molt lentament deixem que es vagi desmaiant uns 15 minuts
Afegim la sal i el sucre pugem el foc a mitja temperatura. Ho deixem coure uns 40 minuts , mentre ho anem remenant sovint per aconseguir que la ceba es torri de forma uniforme. Quan han passat aquests 40 minuts afegim la farina i ho remenem tres minuts mes.
Hi tirem el brou bullint i el vi. Ho salpebrem i ho deixem coure a foc lent i amb el recipient mig destapat uns 30-40 minuts més.
A banda, torrem les llesques al forn, hi posem una miqueta d'oli i les freguem amb l'all.
A l'hora de servir, posem la llesca dins del plat i hi aboquem el brou amb la ceba per sobre. I....
Afegim la sal i el sucre pugem el foc a mitja temperatura. Ho deixem coure uns 40 minuts , mentre ho anem remenant sovint per aconseguir que la ceba es torri de forma uniforme. Quan han passat aquests 40 minuts afegim la farina i ho remenem tres minuts mes.
Hi tirem el brou bullint i el vi. Ho salpebrem i ho deixem coure a foc lent i amb el recipient mig destapat uns 30-40 minuts més.
A banda, torrem les llesques al forn, hi posem una miqueta d'oli i les freguem amb l'all.
A l'hora de servir, posem la llesca dins del plat i hi aboquem el brou amb la ceba per sobre. I....
Bon Appetit !!!
I a la Banda sonora, avui una cançó ben adequada: J'aime Paris au mois de Mai, cantada per Zaz i Charles Aznavour. Oh, la, la.....
me encanta la sopa de cebolla y te ha quedado ideal. Felicidades
ResponEliminaque bona la sopa de ceba
ResponEliminaDeliciosa!!
ResponEliminaBesitos!!
La sopa de cebolla es un plato que me resuslta uy reconfortante. Muy rica sin duda.
ResponEliminaBss
Elena
Una de les meves sopes preferides... quina pinta!!
ResponEliminaMoltes mercès per participar
petons
De verdad es que nunca he probado esta sopa aunque soy frances y que se come mucho en Francia...Tendré que probar un dia :)
ResponEliminaHace tiempo que no la preparo, pero me encanta!!! Besos
ResponEliminaUna de las meves moltisimes receptes preferidas franceses. Que te la cuina francesa que m'agrada tant? Aquesta sopa...... Es irresistible.
ResponEliminaPetons
Una receta riquísima, la he probado aunque nunca la he hecho, te ha quedado genial.
ResponEliminaBss
Buenisima esa sopa!!
ResponEliminaJa he arribat a la teva recepta...acabant la lectura de tothom. La sopa de ceba es fantástica i bonísima. I aquesta teva, segur que ha tingut molta sortida familiar...jajaa i si no em truques.
ResponEliminaGràcies Laura, per participar un comp mès.
Molt bona aquesta sopa, la he menjat pero jo no l'he fet mai, veint la teva igual m'animo :-))) Petonets!
ResponElimina