1/22/2016

Magdalenes de carbassa

Les carbasses són els fruits de les cucurbitàcies i cada cop s'ha anat incorporant més a la nostre cuina quotidiana (quan jo era petita, l'única carbassa que coneixia era la de la carrossa de la Ventafocs ! ) De gust dolç, és molt bona en sopes, cremes i tot tipus de preparacions vegetals. Nomès tenen un problema: que acostumen a ser grans i llavors tens carbassa per dinar, berenar i sopar una setmana. 

Això em va passar. Vaig coure una carbassa al forn i vaig obtenir una gran quantitat de puré de carbassa cuit, que vag deixar en un escorredor per a treure'n l'aigua. I esgotades ja les versions de sopes i cremes, vaig optar per a fer una preparació dolça: unes magdalenes de carbassa inspirades en la recepta Magdalenes de carbassa de la Marina de Tapa't de tapes

Necessitem
2 ous
175 gr de sucre morè
60 ml de nata líquida o llet
190 cl d'oli de girasol (ecològic)
210 gr de farina
5 gr de llevat Royal
un pessic de sal
150 gr de polpa de carbassa cuita
Un grapat de pipes de carbassa torrades

Batem els ous i el sucre amb unes varetes. Afegim la nata liquida i l'oli i ho seguim batent fins que quedi ben integrat. Afegim la farina amb el llevat i la sal i ho anem barrejant fins que quedi una massa ben lligada. Finalment incorporem la polpa de carbassa i ho acabem de triturar.

Llavors afegim un grapat  de pipes de carbassa i ho barregem amb l'espàtula. Ho filmem a pell (es a dir que el paper film toqui la massa per a que no s'oxidi) i ho deixem reposar un mínim de mitja hora a la nevera.

Omplim unes càpsules de paper que haurem posat dins d'un motllo metal.lic. Les podem fer de mida petita o mitjana. Les empolsimen amb sucre morè i alguna pipa pr a decorar. 

Ho coem al forn a 180ª fins que estiguin daurades i punxant, surti l'agulla neta. 

A la Banda sonora d'avui una cançó vital i intemporal: Birdland de Wheather Report.

1 comentari:

  1. Gràcies per compartir-les, guapíssima, i sobretot, per saber fer-les tan i tan bé!! Petons

    ResponElimina