10/07/2015

Mongetes blanques amb nous i carbassa

Ha arribat la tardor i a les nits comença a refrescar. Pels sopars de Casa Solidaria cal empescar-nos receptes calentones i nutritives i també una mica diferents per evitar l'avorriment de menjar sempre el mateix. 

Aquesta l'he trobat a la revista Sabor núm. 331 editada per Caprabo i m'ha sorprès la combinació de llegum i fruit sec que proposa. A la recepta original  porta també carxofa, però encara no és temporada i no n'he posat. Com sempre indico les quantitats domèstiques i les que faig per repartir a l'Estació del Nord.

Necessitarem 

per a 4 racionsper a 20 racions
Mongeta blanca300 gr 1,5 kg
Cebes1 5
Carbassa150 gr750 gr
Pastanaga15
Tomàquet1 5
Porros2 10
Carxofa3 15
Nous40 gr200 gr
All1 gra5 grans
Comí mòlt1 culleradeta5 culleradetes
Pebre vermell1 culleradeta5 culleradetes
Pebre negre mòlt1 pessic1/2 culleradeta
Oli i salsegons calguisegons calgui

La nit anterior, posem en remull les mongetes amb aigua abundant. 

L'endemà, netegem i pelem les hortalisses. Tallem la carbassa i el tomàquet a daus, els porros i les pastanagues a rodanxes i la ceba picadeta. Si poséssim carxofa, la tallaríem a vuitens. Picarem també les nous i els alls

En una cassola amb una mica d'oli, sofregirem la caba i el porro i els deixarem coure uns 10 minuts. Afegim el tomàquet i el deixem reduir uns 10 minuts mes. Finalment hi posem la resta d'hortalisses (carbassa, pastanaga i carxofa) i ho deixem sofregir uns tres minuts mes.

En una olla, posem les mongetes escorregudes , les cobrim d'aigua i les fem coure a foc suau, sense que arrenqui el bull. Quan ja portin tres minuts hi afegim el sofregit (ceba, porro, tomàquet, pastanaga, carbassa i carxofa) , les nous , l'all, les espècies (el comi i els pebres) i la sal. 

Ho deixem coure uns 60 minuts (fins que les mongetes estiguin tendres) i ja estarà a punt de menjar. 
A la Banda Sonora, avui sona November de Max Richter (Memoryhouse, 2012), compositor que jo vaig descobrir a la colpidora pelicula Waltz with Bashir (2008).

1 comentari:

  1. Recepta apuntada!!! Sorprenent la combinació de carabassa i nous!
    Petonets, Laura!
    Olga

    ResponElimina