Després de remenar receptes, m'he acabat decidint per una Hamburguesa de calamar amb pesto negre que va preparar al preparar al programa Dario y Cia amb el dissenyador de moda Juan Duyos. Espero que us agradi.
Per l'oli de pimentó
200 ml d'aigua
10 gr de pimentó dolç
1 culleradeta d'agar aga
oli d'oliva
sal
Pel pesto negre
25 gr d'ametlla crua
25 gr d'anous
5 llesques de pa fregit
50 gr. de parmesà
50 ml d'aigua
50 gr d'alfàbrega
1/2 llimona en suc
1 sobre de tinta de calamar
50 ml d'oli d'oliva
sal
Per l'hamburguesa de calamar
1 calamar gran
1 gra d'all
1 culleradeta de julivert
1 culleradeta d'orenga
sal
oli d'oliva
2 patates cuites
Per a fer l'oli de pimentó, hidratem la placa de gelatina durant 5 minuts. A banda, escalfem l'aigua i el pimentó i la sal. Quan la placa ja s'hagi estovat, l'afegirem a la barreja . Ho posarem en una safata i ho deixarem solidificar a la nevera. Un cop freda i dura, li afegirem oli d'oliva i la trencarem amb una forquilla.
Per al fer el pesto negre, simplement barrejarem tots els ingredients i els triturarem afegint oliu per a que quedi emulsionat.
Finalment, per a l'hamburguesa de calamar, tallarem a dauets petits el calamar que tindrem prèviament congelat per a facilitar el tall. Els barrejarem amb all també tallat a dauets i a julivert picat ben fi. Posarem aquesta barreja dins d'un aro d'emplatar per a fer la forma rodona i ho fregirem en una paella procurant al principi fer-ho a foc ben viu per a que faci crosteta i sigui més fàcil de girar mantenint la forma d'hamburguesa.
Per emplatar, posarem una base de pesto, una rodanxa de patata bullida a sobre i finalment l'hamburguesa. Ho guarnirem amb bocins d'oli de pimentó.
I a la Banda sonora d'avui, una cançó que sempre m'ha fascinat. Spanish Dancer del gran Steve Winwood (Arc of A Diver, 1980)
En sembla una proposta molt interessant i la convinació de sabors genial.
ResponEliminaMoltes mercès per participar
petons
això ha d'estar deliciós!! ho hauré de provar...es veu excel.lent, enhorabona!
ResponEliminaDeliciosa!
ResponEliminaQuina recepta mes bona!! Hem coincidit encare que cadascuna li ha donat la seva interpretació, aquest torradet de la teva m'agrada molt ;-)
ResponEliminaPetons
Que si, que si, que lo tengo que hacer, viendo vuestras aportaciones esta de hamburguesa de calamar la tengo que catar.
ResponEliminaBesos
Nieves
T'ha quedat de conya la burguer i es molt original... Aquest pesto negro es total. Bona tria Laura.... !
ResponEliminaGràcies
Un plato y un reto de lujo además de original, este Dario me ha sorprendido.
ResponEliminaMe encanta.
Bss
Me encanta la receta que has elegido, me apetece probarla ¡ya!
ResponEliminaB7ssss
Mira, es la segona que veig i la trobo molt original e innovadora. Pro feina, segur que te va donar no?
ResponEliminaFelicitats
OOOhhhhh...què bo, Laura!!! Jo aquest mes no he pogut arribar....ha estat impossible!
ResponEliminaPetons,
Olga
Que original!! M'apuntu la recepta!
ResponEliminaPetons
Una hamburguesa muy original con ese esto negro. Besos!
ResponEliminaAna
Una receta de 10, exquisita. Un saludo.
ResponEliminaRiqúisima felicidades xD
ResponEliminaFantástica!!! besitos!!!
ResponEliminaMolt original i amb una pinta deliciosa!! Petons
ResponElimina