El darrer repte de Cooking the Chef em va fer endinsar en la cuina de Jamie Oliver. I la veritat, és que m'hi enganxat. Proposa receptes molt assequibles que sempre superen les expectatives. I com aquest estiu la Doble A (Aisha & April) ens han proposat de fer "repesca" de cuiners, jo he decidit repetir amb el Jamie.
La seva recepta es diu Tartitas de melocotón y almendra del llibre Postres (Jamie & Friends) però jo l'he versionat afegint-hi cireres i albercocs i fent-ho en una sola peça.
Necessitem
1 làmina de pasta de full amb mantega
1 làmina de pasta de full amb mantega
120 gr de mantega pomada
75 gr de sucre
100 gr d'ametlles moltes
1 ou
La pell ratllada de mitja llimona
1/2 culleradeta d'extracte d'ametlla
Préssecs de vinya, cireres i albercocs
Préssecs de vinya, cireres i albercocs
Preparem el motllo amb mantega i una mica de farina i el folrem amb la pasta de full sense estirar-la . Retirem la sobrera passant el corró per la vora del motllo i ho acabem d'ajustar amb els dits.
En un bol barregem 100gr de mantega (en reservem uns 20), el sucre, la farina d'ametlla , l'ou, la ratlladura de llimona i l'extracte d'ametlla. Un cop barrejat, ho col·loquem dins del folre de pasta de full i ho distribuïm.
Llavors posem per sobre el préssec tallat a llunes, les cireres sense pinyols i els albercocs també a llunes. A la recepta original només posa el préssec pero podem utilitzar la fruita que tinguem per casa fent els dibuixos que ens semblin pertinents.
Ho empolsinem amb sucre i hi posem la mantega talladeta a bocins.
Ho coem al forn a 180º uns 20 o 25 minuts (fins que estigui daurada i al punxar traiem l'agulla neta).
Ho podem servir tal qual o amb una bola de gelat per acompanyar.
A la Banda sonora, Dancing in the Moonlight en la versió dels britànics Toploader (2000). I si voleu la versió original dels King Harvest (1972) la podeu escoltar clicant aquí.
En un bol barregem 100gr de mantega (en reservem uns 20), el sucre, la farina d'ametlla , l'ou, la ratlladura de llimona i l'extracte d'ametlla. Un cop barrejat, ho col·loquem dins del folre de pasta de full i ho distribuïm.
Llavors posem per sobre el préssec tallat a llunes, les cireres sense pinyols i els albercocs també a llunes. A la recepta original només posa el préssec pero podem utilitzar la fruita que tinguem per casa fent els dibuixos que ens semblin pertinents.
Ho empolsinem amb sucre i hi posem la mantega talladeta a bocins.
Ho coem al forn a 180º uns 20 o 25 minuts (fins que estigui daurada i al punxar traiem l'agulla neta).
Ho podem servir tal qual o amb una bola de gelat per acompanyar.
A la Banda sonora, Dancing in the Moonlight en la versió dels britànics Toploader (2000). I si voleu la versió original dels King Harvest (1972) la podeu escoltar clicant aquí.
Que bons son aquests postres amb pasta de full i que els podem acompanyar de gelat!!!!!
ResponEliminaI tens rao, e Jamie ens ho posa molt fácil. Les seves receptes están a l'avast de tothom.
Gràcies per participar!!!!!
Que buena pinta! este postre. Y como dice Abril acompañado de helado debe estar de muerte. Felicidades
ResponElimina