2/05/2015

Pannacotta de llimona amb coulis d'hybiscus



Fa uns tres mesos, la Mercè del blog "Destapant cassoles" va promoure una iniciativa fantàstica que va anomenar "Del bloc al plat". Cada mes, la Mercè ens proposa un blog amfitrió, ens convida a descobrir-ne les receptes i fer-ne una. Es una manera molt divertida i estimulant de descobrir altres blogs interessants. El primer blog amfitrió del mes de novembre va ser La cuina de casa de la Gemma Clofent que coneixia molt bé (de fet va ser el primer blog que vaig conèixer quan vaig a entrar en aquest món). El segon blog amfitrió del mes de desembre era el blog Crijoarmael, de la Cristina que també coneixia. 

Però el tercer blog proposat el mes de gener, Les receptes de St. Hilari,  era un blog desconegut per a mi.  I haig de dir que m´ha encantat i que a anat a parar directe a la llista de blogs que segueixo. El seu artífex, l'Alfons és el rei de les presentacions en gotets, tant dolces com salades i m'ho he passat tan be descobrint receptes que en tinc una bona cua a la llista dels pendents. 

I la recepta que m'ha robat el cor i que vaig fer en un sopar molt especial va ser el Gotet de pannacota de llimona amb gelatina de magrana , pero enlloc de magrana, em vaig dedicar a investigar les possibilitats de les flors d'hybiscus que em van portar d'Iran.  I el resultat ha estat boníssim i sorprenent.

Necessitarem: 

Per a la panna cotta de llimona
60 ml de suc de llimona (aprox 1 llimona)
500 ml de nata líquida 35%
120 ml de sucre
La pela d’una llimona ratllada
2 fulles de gelatina

Pel coulis d'hybiscus
20 gr de flors d'hybiscus sec
100ml d'aigua
50 gr de sucre
1 fulla de gelatina

Posem un parell d'hores en remull amb aigua els pètals secs d'hybisc fins que queden ben hidratats, En reservem uns quants per guarnir i la resta la posem amb l'aigua i el sucre a foc ben lent fins que quedi una mena de melmelada líquida. L'haurem de passar per la trituradora perque els pètals es desfan menys que la fruita i quedaria amb grumolls. Ho reservem

A banda, fem la pannacotta de llimona.  En un casso barregem la nata líquida i el sucre i ho anem remenant per que es disolgui be. Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i ho deixem coure uns tres minuts mes. Ho retirem del foc. 
Incorporem el suc i la pell de llimona ratllada i ho barregem ben be. Finalment afegim les dues fulles de gelatina que haurem hidratat prèviament.. Ho deixem refredar, ho posem en gotets i ho deixem refredar unes cinc hores a la nevera

Hidratem el full de gelatina i el barregem amb el coulis de hybiscus

Finalment. Un cop la pannacota ha quallat, hi posem una capa de coulis d'hybiscus i ho guarnim amb els pètals hidratats que havíem reservat i una fulla de menta

I a la Banda Sonora d'avui, un oldie dels de sempre. Always See Your Face dels Love (Four Sail, 1969) que jo vaig descobrir a la pelicula High Fidelity ( Stephen Frears, 2000)

2 comentaris:

  1. Que original! Gràcies a tu també he descobert aquest blog, que el desconeixia. Encara ens queda molt per aprendre a emprar flors a la cuina, jo no m'hi atreveixo!
    I he de dir que sóc molt fan de la peli High Fidelity jeje
    Petons

    ResponElimina