12/28/2013

Semifred de cítrics amb crocant d'ametlla


Pel dinar de Sant Esteve volia fer unes postres lleugeres i desengreixants. I aprofitant que la collita de taronges de La Torre enguany és abundant, vaig pensar a fer una mousse freda de cítrics. Vaig partir de la recepta del Semifred de taronja del Bufet de Postres i el resultat ha estat molt bo i ben refrescant. Però enlloc de fer un sol pastís, ho he preparat en vasets individuals.
 

Necessitarem:
4 ous.
150 gr. de sucre.
4 taronges + 1 llimona.
1 sobre de gelatina en pols (12gr.)
200 ml de nata per muntar.
Pel crocanti
Ametlla Marcona triturada a bocins
Sucre
Aigua
Per guarnir

Un Physalis per vaset (optatiu)


Es renten els cítrics i s'assequen. Espremem el suc i ratllem la pell d'una taronja i d'una llimona. Separem els rovells de les clares i els batem amb el sucre fins que augmentin de volum.
Afegim la pell ratllada i el suc de les taronges i la llimona. Un cop tot esta barrejat, reservem una petita part on hi deixatem el sobre de gelatina i posem la resta a escalfar sense que arribi a bullir.Ho ajuntem amb la reserva amb la gelatina, ho barregem ben be i ho deixem temperar.  

A banda muntem les clares a punt de neu i la nata líquida. Quan la barreja esta ja mes freda, les incorporem amb moviments suaus. Ho posem dins de vasets i ho deixem al congelador un mínim de 4 hores. 

A banda, podem preparar el crocant d'ametlla fent un almívar amb el sucre i l'aigua i afegint les ametlles. Cal anar remenant de manera que les ametlles es vagin garrapinyant. Un cop estiguin ben acaramel·lades, aboquem la barreja en un pirex untat amb mantega i ho deixem refredar. Llavors serà molt senzill aconseguir el crocant simplement desenganxant el crocant del pírex.
A l'hora de servir-ho, cal treure'l uns 20 minuts abans de servir perque agafi textura de semifred i el decorem amb el crocant d'ametlla i un Physalis.


A la Banda Sonora, una canço que m'ha acompanyat tots aquests dies d'estar vivint a la cuina: Every Day is a Winding Road de la Sheryl Crow.  Refrescant com el semifred d'avui.

6 comentaris:

  1. Que bo Laura! Ho faré per Cap d'Any. Bones Festes i Bona Cuina

    ResponElimina
  2. Laura, els semifreds m'agraden perquè els podem preparar amb anticipació i no cal anar amb presses. Una bona recomanació. Per cert, estic preparant una trobada per al dia 22 de febrer a Tarragona i m'agradaria que vinguéssis.
    Una molt bona entrada a l'any nou,
    Nani

    ResponElimina
  3. Boníssim, ideals per aquests dies que mengen massa!!!

    ResponElimina
  4. Estava buscant uns postres per fi d'any i mes donat molt bona idea. Petons. Bon 2014 !!!

    ResponElimina
  5. Que boo ha de ser aquest postre i el toc cítric fa que sigui més digestiu!
    Una bona idea per Any nou o el dinar de Reis!
    Petons (Bon any Nou!!!!)

    ResponElimina