12/17/2013

Mousse de xocolata i taronja


Vaig partir de la recepta de Mousse de chocolate a la naranja de la meravellosa Su de Webos Fritos que con sempre son garantia absoluta d'èxit i la vaig adaptar a la meva manera. Pero vaja. El resultat va ser esplèndid i ben segur que ho repetiré. 

Necessitarem
50 ml de llet
75 ml de nata líquida. 
3 ous
75 gr de mantega 
50 gr de sucre glass
180 gr de xocolata negre per a postres
La pell ratllada de mitja taronja
Un pessic de sal

Per guarnir
Bocins d'ametlla marcona
Pell de taronja

En un cassó a foc suau posem la xocolata a bocins, la llet i la nata líquida. Un cop s'hagi fos la xocolata, l'enretirem del foc, afegim la mantega a bocins i ho batem amb unes varetes de manera que la mantega quedi incorporada.

A banda, separem els rovells de les clares. Barregem els rovells amb el sucre i afegim la ratlladura de la pell de taronja. Ho aboquem sobre la xocolata fosa i ho removen fins que tot està ben lligat.

Muntem les clares a punt de neu -afegint un polsim de sal. Esperarem a que la barreja de xocolata es refredi i incorporem les clares amb moviments suaus. Per evitar que les clares baixin, ho podem fer amb una espàtula fins que la mousse tingui un color homogeni. 

Ho posem en gotets de iogurt de vidre o copes petites i ho deixem refredar unes hores a la nevera abans de servir. 


Ho podem guarnir amb ametlla en granet i una mica de pell de taronja. 

Existeix també una versió alcohòlica on afegim un raig d'Amaretto a la fosa de xocolata, però la veritat és que no el necessita en absolut per estar boníssim.


I a la Banda Sonora, una cançó que sempre m'ha agradat: Don't Dream it's Over de Crowded House.

2 comentaris:

  1. Aquest és el postre!!! sens dubte! si ets nen deleixes per ell i si ets adult tambè!!! Per mi, es el gran postre, l'estrella d'un dinar senzill, l'estrella d'un dinar de luxe. Quan surt, quan t'emportes una cullarada a la boca, la serotonina t'ho posa tot al seu lloc, i un benestar molt intens t'invaeix.
    Bravo! Less is more!

    ResponElimina
  2. Ei Laura!! Que bona aquesta mousse! Si és de la SU segur que funciona. Me guardo la recepta, la faré un dia d'aquests!

    ResponElimina