Amb aquesta calor, gairebé ni ve de gust cuinar. I a més, a la recta final abans de vacances, s'acumula tanta feina que no dono l'abast. Total: tinc el blog ben abandonat. Però les ocasions són les ocasions i ahir van venir a sopar a casa els meus amics Dome, Laura, Joan i Gemma. I em feia tanta il.lusio que va ser un bon incentiu per posar-me de nou a la cuina.
De primer vaig preparar uns farcellets d'alberginia, formatge de cabra i melmelada de tomàquet, pero de segon em vaig atrevir amb una recepta de fàcil i resultona, d'èxit assegurat.
600 gr. de llom en un sol bloc.
Mig paquet d'Herbes de Provença: alfàbrega, romaní, farigola, sajolida i anet.
Un kilo i mig de sal gruixuda
Unes gotetes d'oli
En primer lloc, ens rentem be les
mans i apliquem una finisisma capa d'oli al troc de llom. a continuacio,
el fem rodar sobre les fines herbes que haurem posat sobre un paper de
plata de manera que quedi completament arrebossat.
A
continuacio el posem en una safata sobre un llit de sal i el cobrim
completament de manera que la sal faci una costra sobre el llom. Per
acabar de fixar-la,
hi podem afegir unes gotetes d'aigua
Escalfem
el forn a temperatura màxima i quan ésta ben calen hi posem la safata
amb la sal i el llom. Ho coem una mitja hora per cada kilo de carn.
Veurem com la sal queda dura formant una crosta
Apaguem el forn i el deixem refredar dins. Quan està fred, retirem la crosta de sal i el tallem a làmines ben fines amb un ganivet.
El podem servir acompanyat de molts tipus de salsa diferent. Jo l'he fet amb una refrescant salsa de iogurt i cogombre que hi ha anat la mar de be, però la podem fer de castanya, amb mostassa o fins i tot amb fruits vermells.
Per la Banda sonora una canço dels Pet Shop Boys: Love is a Bourgeois Construct. -si, si, el que sentiu- que utilitzen la peça de Michael Nyman: Chasing Sheep Is Best Left to Shepherds, del The Draughtsman's Contract. Molt enganxosa, de veritat
Laura segur que és boníssim!!!!! I amb la salseta... no m'estranya que fos un èxit!!!! :)
ResponEliminaUna abraçada i bones vacances!!
Una recepta perfecta també per fer entrepants una mica més elaborats!! apuntada!
ResponElimina