3/09/2013

Conill a l'allada


Despres de l'èxit assolit en els ambients acadèmics amb la recepta del Conill al cava esbravat, avui he optat per a fer un altre clàssic senzill i resultón: el conill a l'allada (al "ajillu" en xava). 

He agafat com a base una recepta de la gran Mireia Carbó, amb alguns petits afegits de la meva collita. El resultat ha estat espectacular. 

Necessitarem
1 conill tallat a bocins
7 o 8 grans d'all amb pell
1got de cervesa rossa (jo he fet servir la Moritz)
Oli d'oliva
Julivert 
Romaní 
Farigola
Sal i pebre

Es salpebren els trossos de conill i els enrossim en una cassola amb l'oli d'oliva. Quan estan torradets els retirem. 

Daurem els grans d'all amb pell i tot sense deixar que es cremin. Un cop agafen color, afegim de nou el conill i hi posem romaní i farigola (o l'herba que tinguem a ma). Ho remenem un parell de cops i hi aboquem el got de cervesa.

Ho deixem coure a foc alt per a que s'evapori l'alcohol. Un cop s'ha reduit, es posa a foc mitjà. 

Afegirem el julivert picat i una mica d'aigua i ho deixarem coure uns cinc o deu minuts més. I ja esta

Ho podem acompanyar d'una bona amanida o d'arros blanc. 

I a la Banda sonora, un altre clàssic entre els clàssics: Human Nature interpretat per Miles Davis  (You're Under Arrest,1985). Pareu especial atenció a partir del minut 3,30: impagable.

3 comentaris:

  1. Com m'agrada el conill i "al ajillu" encara més!
    Petonets

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanta!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Us ho devieu passar molt bé, amb la Mireia! I aquest conillet salta a la vista!! Boníssim, amb els alls! Ja estic fent difusió de l'enquesta, eh? a veure si en recolliu força!! Petons i sort, Laura!!

    ResponElimina