El cap de setmana del 30 de maig, la Montse de La cuina de la mussola ens va rebre a les 10 del matí a Martinet de Cerdanya on ens tenia preparades un munt de sorpreses i activitats per fer-nos gaudir de les meravelles de la seva terra d'adopció: la Cerdanya. Tot aquest "tinglado" no hagués estat possible sense l'ajut del Consell Comarcal de la Cerdanya i el Patronat de Turisme que va posar un autobús a la nostra disposició i a l'entusiasme encomanadís del nostre guia, en Carles Pujol, del col.lectiu de La Cuina Pirinenca de la Cerdanya. A tots ells, moltes gràcies pel gran dia que ens vareu fer passar !
I ara passem al relat. No em vull estendre massa, ja que s'han fet algunes cròniques detallades, com la de la Olga de La cuina de l'Olga # Trobada La Cerdanya Tour 2015 o la de la Mònica d'Ensucrat #LA Cerdanya Tour 2015...una passada de trobada. Però si que em sembla de justícia mencionar a tots els establiments i empreses que van fer-nos passar un dia molt agradable.
Vam començar el dia al Bar-Restaurant Rosaleda de Martinet de Cerdanya on vam poder esmorzar unes coques boníssimes del Forn d'en Jordi també de Martinet, on ens vam posar al dia i la Montse ens va informar del pla de la jornada. Alli també ens van presentar al Carles Pujol, gran coneixedor de la gastronomia de la zona i que seria el nostre guia excepcional tot el dia.
Des d'allí i tot xino-xano, vam creuar el riu i vam anar a visitar un dels projectes més sorprenents i interessants de la Jornada: Lacrimus Baridà. Aquesta petita empresa, creada pel cuiner Michel Baylocq, ha recuperat una preparació tradicional del Pirineu -el xarop de la pinya d'avet- per desenvolupar una àmplia gama de productes culinaris i cosmètics. Des de caramels bons per les afeccions respiratòries, a una cervesa artesana o al seu famós vinagre balsàmic que subministra a cuiners d'arreu del món, la imaginació del Michel sembla que no s'esgota. Ens va demanar que preparéssim alguna recepta amb els seus productes i de ben segur que jo m'hi posaré ben aviat.
Ben impressionats i abans d'embarcar-nos a l'autocar, encara vam tenir un moment de passar per la Pastisseria Vilarrubla i la botiga dels Embotits Turet on ens van avançar algunes de les delícies que degustaríem mes endavant.
I un cop a l'autocar, cap al Parc del Bunquers de Martinet i Montellà falta gent. Tot i que no te res a veure amb la gastronomia, és un fragment força desconegut de la nostra història i nomes per això val la pena fer-hi una visita. El Parc disposa d'un Centre d'interpretació amb unes projeccions audiovisuals que expliquen el context històric en que es va construir aquestes línies defensives i ofereix la possibilitat de visitar físicament aquests bunkers que va fer construir Franco com a defensa per a eventuals invasions. Es van anomenar Línia P, i tot i esmerçar molts recursos econòmics i humans en la seva construcció, mai van ser posats en funcionament. Al Centre, ens va acollir la seva directora, l'Asun i la visita als bunkers en la va fer el Sergi al qual vull agrair les seves explicacions i paciència amb un grup tant nombrós.
Un cop ben culturitzats , la següent parada va ser a Ecopyrene, explotació ecològica de carn de vedella d'altíssima qualitat, portada per la tercera generació d'una família ramadera de la zona, que s'han reconvertit per ajustar-se als estàndards de qualitat i de respecte al territori que una explotació d'aquestes característiques exigeix (fins i tot, han tornat a posar en marxa un escorxador en desús !)
Alli també vam tenir l'oportunitat de degustar els formatges artesans del Moli de Ger i els embotits Turet, juntament amb la cervesa ecològica d'avet La Baridana i unes hamburguesetes de vedella espectaculars. En Carles, que no havia parat tot el dia no va tenir cap problema a posar-se el davantal i acompanyar-nos en la nostra degustació.
I si algú volia cremar calories, Berta bicicletes ens va oferir un passeig amb bicicleta elèctrica. I per rematar, ens van obsequiar amb un lot de productes de la Cooperativa Cadí (mató, mantega i formatge fresc) i ens van convidar a preparar alguna recepta per a celebrar el seu Centenari. També en sabreu notícies mes endavant !
Per acabar la jornada, vam fer un dinar espectacular a la Fonda Domingo de Lles de Cerdanya, on vam poder tastar un menú degustació excepcional.
Aquestes trobades no serien possibles sense la generositat i el "bon rotllo" que hi ha a la comunitat blocaire. I com que, tal i com diu l'Oscar, el millor dels blogs són els blocaires !, vagi una petita menció als blocaires assistents:
L'Olga de La Cuina de l'Olga, Glòria de No tot són postres, Anna de M'agrada Cuinar, Marta de Pa de Nous , Manu de Las recetas de Manu, Mònica de Ensucrat, Laura de Cuinejar, Manuel de Un cocinillas on line, La Montse de Roba bruta fem cuinetes, l'Anna de Retalls de cuina, en Francesc de La cuina de tots natros, la Marta de Pebre i xocolata, l'Eva de Cuinant entre llibres, la Sara-Maria de Delícies del rebost, la Carme de Cuinetes-Carme, l'Esther de Mar i muntanya, la Cristina i l'Elena de Bufet de Postres, i és clar, l'amfitriona: la Montse de La cuina de la Mussola.
A la Banda sonora d'avui, una cançó que sempre em posa de bon humor, dedicada a tota la gent feliç i radiant que ve a les trobades: Shiny Happy People dels R.E.M. I si voleu una versió diferent, aquesta de Renée & Jeremy no esta pas gens malament.
Enveja, enveja, enveja, enveja de la verda!!!!! :)
ResponEliminaPetons guapa!
Vsm xalar eeeeehhhhh!!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Laura, m'agrada molt la cançó amb la que tanques la crònica! És veritat.....lo més positiu de totes les trobades és que ens retrobem, coneixem altres bloguers i compartim experiències!
ResponEliminaPetonets i....fins la propera!
Olga