4/09/2015

Crema d'espàrrecs verds amb ricotta


Ara que és temporada, val la pena menjar espàrrecs verds, Son nutritius i a sobre estan molt bons ! I una manera fàcil de menjar-ne és en forma de crema calenta o freda.

Necessitarem:
2 manats d'espàrrecs verds
1 porro
1 nou de mantega
500 ml de llet evaporada
Ricotta


Podeu substituir la ricotta per mató i la llet evaporada per crema de llet. A mi m'agrada molt el Mató El Pastoret i ara es pot trobar a qualsevol supermercat.

En primer lloc, tallarem el porro a bocins petits i el posarem a sofregir en una olla amb la mantega i un rajolí d'oli. Quan comença a agafar color, hi afegirem es espàrrecs tallats a bocins, dels quals haurem tret la part fibrosa inferior i haurem reservat les puntes mes boniques per a guarnir el plat. 


Ho deixarem sofregir tot junt a foc baix i quan ja comencin a estar ben cuits, els cobrirem amb aigua i deixarem que bullin fins que estiguin tous. Ho salarem i anirem rectificant de sal. 

Un cop estigui cuit, ho retirarem del foc i ho triturarem ben fi. En aquest cas, caldrà passar-ho pel colador o xino perquè l'espàrrec és fibrós i quedarien fils. Hi afegirem la llet evaporada i si cal una mica més d'aigua fins aconseguir la textura desitjada.

A banda saltejarem les puntes dels espàrrecs que haurem reservat en una paella amb una mica d'oli. 

Ho servirem amb una quenelle de ricotta i les puntes d'espàrrec.  
Per maridar-la, la Paloma diu: Para no realzar el  sabor metálico del espárrago es mejor no acompañarlo de vinos tintos. Nuestra propuesta en este caso es un vino rosado andaluz de la provincia de Granada, DELIRIO elaborado con Cabernet sauvignon, tempranillo y syrah.
A la Banda Sonora, una que fa molt temps que forma part de la meva vida i  amb un títol mes necessari que mai: Alive and Kicking dels Simple Minds (Sister Feelings Call, 1981)

2 comentaris:

  1. MMMmm.....amb operació bikini o sense.....aquesta crema és deliciosa!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. La provarem... però sense ricotta ;-)

    ResponElimina