3/30/2015

Lactium 2015

Aquest dissabte, l'Enric Torras del Centre Cívic del Montseny de Vic va tenir la gentilesa de convidar a un grup de bloguers a l'edició d'enguany de Lactium, la fira del formatge artesà. Convocats a les 12 del matí a la Pl. Dels Màrtirs, van començar la primera activitat del dia que era un Taller de pastissos de formatge.

La nostra mestra va ser l'Angelina Garcia, formadora de l'Aula de cuina de l'Ajuntament de Vic, gran cuinera i una persona encantadora que en un tres i no res, i lluitant contra tota mena d'adversitats (forns que no escalfen prou, ajudants "patosos" que esclafen pastissos, un sol de justícia....) va superar amb nota tots els reptes sense perdre el somriure ni per un instant. Vam preparar una carlota de formatge, una coca salada, un flaó eivissenc i un pastis de formatge amb fruites i realment és difícil decidir quin va ser més bó. 


I per cloure el matí, vam assistir al lliurament de premis de les diverses categories de formatges (iogurt, vaca, cabra, ovella, blaus i frescos) i al Premi al millor formatge català de l'any 2015, que es va endur el formatge de llet d'ovella crua Puit rústic, de la Formatgeria Valette

A l'hora de dinar van anar a  la carpa Tastapagès situada a la Rambla de Vic i on vam degustar un dinar de tapes dels restaurants que formen part del
Col.lectiu Osona Cuina  i que han estat cuinats i servits pels alumnes de l'Escola d'Hostaleria d'Osona. Vam poder tastar: 


Tot estava molt bo, però a mi m'ha agradat especialment l'Enciam brut de Ca l'Ignasi.  Si teniu ocasió, no us el perdeu !  

I ben dinat, xino-xano hem anat a fer un cafè al Mercadal i desprès hem pogut fer amb calma la visita al Lactium, la Fira del formatge artesà. I aquí si que n'hem tingut per donar i per vendre ! Situada a la Plaça dels Màrtirs, hem pogut gaudir d'una quarantena de parades de formatges, iogurts, vins amb DO catalana i cerveses artesanes. Principalment hi participen formatgers catalans però també hi trobem expositors de Castella i Lleó, el País Basc o Galícia.


Finalment, vam acabar la jornada amb una degustació dels formatges guanyadors maridats amb uns vins  excel.lents, el Somdinou Jove blanc i negre del Celler Cooperatiu de Gandesa.


I desprès de fer les últimes adquisicions a les parades, vam tornar feliços a casa i amb moltes ganes de repetir l'any vinent. Gràcies, Enric, per pensar en nosaltres !!!

Blocaires assistents
la Montse de Femcuinetes, la Pilar de Les receptes que m'agraden, l'Anna de Llepadits, la Luisa i el Jordi de Baco y boca, la Isa de Recetas y sonrisas i jo, la Laura de Cuinejar.. Podeu llegir alguna altra crònica com la de la Montse al seu blog Roba bruta fem cuinetes, la de la Isa al seu post Flaó ibicenco y el Lactium o el resum al blog del CC Montseny i el corresponent reportatge fotogràfic a Facebook.

I de Banda sonora, (segons la meva opinió) una de les millors cançons que s'ha fet al nostre petit pais. Es fa llarg esperar, estripada per la veu autèntica del Pau Riba. I si voleu una versió diferent, no us perdeu la del Quico Pi de la Serra i la Maria del Mar Bonet (res a veure amb l'edulcorada versio que fa la Maria del Mar en solitari)

5 comentaris:

  1. Laura !!! Genial !! Me ha encantado !! Que bien que lo pasamos !!!!!

    ResponElimina
  2. Molt bona cronica Laura, m'ha encantat coneixer-te personalment, va ser un dia genial!

    ResponElimina
  3. Fantàstic resum del magnífic dia que vam passar. La veritat és que Vic és una ciutat que ens agrada molt i és prou activa. A més, només tenir l'oportunitat de juntar-nos i conèixer nous "companys de professió" ja valia la pena! Gràcies Laura per la menció i per fer-nos recordar la jornada.

    ResponElimina
  4. Vam passar un dia genial. Encantada de coneixer-te.
    Ptons

    ResponElimina
  5. Gràcies per la crònica Laura!
    Ens apuntem allò millorable i l'any vinent ho superem!
    Una abraçada a tothom.
    Enric

    ResponElimina