L'Espai Cuina'm del Mercat de la Vall d'Hebrón, capitanejat per la Super-Àgata Albero, ofereix tota mena de tallers i activitats. Un dels cicles que m'agrada més, és el de Cuines del món, dins del qual he assistir a un taller de cuina Thai i a un taller de cuina Argentina que ens va impartir l'Alícia Orellana, la Mamma Alicia.
L'Alicia ens va parlar de la cultura argentina i ens va portar dues receptes allunyades dels "asados" i la pasta que tots associem: els Pastelitos de hojaldre con dulce de batata y de membrillo i la Carbonada criolla, que és un estofat d'hivern propi de les zones de camp.
Necessitem
1 kg de carn de vedella tallada a cubs
70 gr de llard
2 tasses de carbassa tallada a daus
2 tasses de pastanaga tallada a daus
2 cebes tallades fines
4 tomaquets tallats a dauets (no ratllats)
2 tasses de brou
2 tasses de grans de blat de moro
3 patates tallades a daus
2 moniatos tallats a daus
3 panotxes de blat de moro cuit tallat a rodelles
50 gr d'orellanes
[+1 pebrot vermell. Està a la recepta original però jo no el suporto i no el posaré]
Condiments: sal , pebre, 1 fulla de llorer, una culleradeta de romaní, pimentón de la vera i ají mòlt (es pot substituir per una bitxeta).
Sofregim la ceba (i el pebrot) amb el llard. Un cop esta cuita, afegim la carn i la deixem daurar una mica.
Afegim els tomàquets, els condiments i el brou i ho deixem coure uns 20 minuts. Passada aquesta estona afegim les patates, els moniatos, les pastanagues i la carbassa i deixar-ho coure fins que la carn estigui tendra.
Afegim les orellanes, les rodelles de la panotxa de blat de moro y els grans de blat de moro. Ho deixem coure tot junt uns minuts i ho servim dins de la mateixa carbassa.
Per la Banda Sonora d'avui trio un tango de perdedors, Garganta de arena, interpretat per Roberto "Polaco" Goyeneche. I si voleu escoltar la versió de Pasión Vega, aqui la podeu escoltar.
Gràcies Laura per aquest superpost. Petons
ResponEliminaQuin goig que fa aquest plat!!! Una gran classe de cuina internacional!!!
ResponEliminaPetons,
Olga