Una bona manera de fer-lo és la recepta de la Su de Webos Fritos al seu Pastel de cabracho. I així l'he fet
Necessitarem
1 escórpora (Aprox.1 kg)
2 fulles de llorer
1 ceba
6 ous
250 ml de nata per muntar (mes del 35% de matèria grassa)
250 gr de tomàquet fregit casolà
Sal i pebre
Podem demanar al peixeter que ens separi els filets de l'escòrpora. Reservarem el cap i l'espina, amb els que farem un fumet de peix juntament amb el llorer i la ceba. Quan ja estigui concentradet posarem a coure els filets d'escórpora cinc minuts i els retirarem.
Deixarem refredar una mica els filets i els netejarem amb molta cura d'espines. L'escórpora és un peix de roca i cal vigilar que quedi la carn ben neta. La trossejarem amb un ganivet a bocins ben petits (però no la passarem pel pímer perquè tingui textura)
Batrem els ous amb varetes i un cop batuts hi afegirem la nata i el tomàquet fregit (casolà). Un cop estigui ben barrejat afegirem els bocins d'escórpora i els incorporarem a la massa
Agafarem un motllo rectangular (de plum-cake o per a fer terrines) i l'untarem amb mantega i una miqueta de pa ratllat. Hi posarem la massa d'escórpora i el courem al forn al bany maria (dins d'un altre recipient amb aigua) uns 50 minuts (o fins que l'escuradents surti net).
L'hem de deixar reposar un mínim de dues hores abans de desemmotllar. Es pot servir acompanyat d'una amanida, de torradetes o de maionesa. Vola !
A la Banda Sonora, una cançó que lliga amb les tardes assolellades d'estiu: el Sunny Afternoon dels Kinks versionada pel Tigre de Gal.les, el gran Tom Jones !
I per al Pastís d'escórpora, la Paloma ens recomana un LIBIDO ROSADO 2013. Lo elabora David Sampedro Gil (DSG VIneyards) en Navarra con uva Garnacha siguiendo los principios de la biodinámica. Rico, fresco y divertido, David tiene claro que no nos dejará indiferentes
Me l'apunto, es una recepta que sempre he volgut probar!!! T'ha quedat de Nadal en un dia d'estiu!
ResponEliminaPetons!!!!
Jo també fa temps que la vull fer! Prenc nota!
ResponEliminaQuè maco t'ha quedat!!! no ho he fet mai, m'emporto la teva recepta!
ResponEliminaPetonets
que bo, Laura, i quina paciència a treure espines! Aquest pastís es va posar de moda ja fa uns anys, aleshores s'acompanyava amb una salseta de marisc, normalment. Segur que és d'aquells plats que, tot i que s'associen al Nadal, resulta boníssim amb la calor de l'estiu. Bones vacances!!
ResponElimina