Avui us proposo una altra manera de preparar-les, que evita els efectes col.laterals i ens permet incorporar-les a la nostra dieta. He agafat la recepta del llibre 501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir, escrit per la Mònica Garcia Massagué [Ara Llibres. Barcelona, 2012], on l'autora endreça les receptes tradicionals per comarques. I aquesta de Sardines a la llauna és una recepta del Vallès oriental.
Necessitem
1/2 kg de sardines
3 tomaquets madurs
1 gra d'all
1 cullerada sopera de julivert trinxat
Pa ratllat
Farina
Oli d'oliva i sal
Picolarem el tomàquet i el gra d'all i els sofregirem en una paella. Ho retirem i cobrim el fons d'una safata de pírex. A banda, enfarinarem les sardines que hauren netejat prèviament, treient el cap i la tripa, i les fregirem volta i volta amb l'oli.
Les col.locarem capiculades sobre el llit de tomàquet i all i les empolsinarem amb el julivert i el pa ratllat. Les ruixarem amb una mica d'oli i les enfornarem uns cinc minuts perque acabin de coure's. I ja està. Acompanyades d'una bona amanida és un dinar fantàstic ara que arriba el bon temps
A la Banda sonora, avui una versió sonera i tropical del Clocks de Coldplay feta pels musics del Buena Vista Social Club [Rhythms Del Mundo, 2006]. A veure si podeu no ballar-la...
I per a maridar aquestes sardines, la Paloma ens proposa un OTAZU ROSADO 2012. Es un magnífic rosat D.O. Navarra de raim Merlot, floral i frutal alhora. Como dicen en el norte ¡Qué gozada!
A la Banda sonora, avui una versió sonera i tropical del Clocks de Coldplay feta pels musics del Buena Vista Social Club [Rhythms Del Mundo, 2006]. A veure si podeu no ballar-la...
I per a maridar aquestes sardines, la Paloma ens proposa un OTAZU ROSADO 2012. Es un magnífic rosat D.O. Navarra de raim Merlot, floral i frutal alhora. Como dicen en el norte ¡Qué gozada!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada