Aquest post, és el resultat d'una feliç coincidència, d'un retrobament amb les meves companyes d'escola que s'han transformat en una col.lecció de senyores estupendes. En el darrer dinar a casa de la Isa, vam menjar uns bunyols de bacallà tan sensacionals que no he parat fins aconseguir la recepta, i fins que l'he pogut fer i comprovar que surten igual de bons.
Però aqui no acaba la col.laboració. També he retrobat a la meva amiga Paloma
que va ser la primera dona enòloga a l'Estat espanyol i que en sap un munt de vins. I com que jo no en sé gens de vins, li he demanat que s'incorpori al Cuinejar, proposant un maridatge adequat per a cada plat. A partir d'ara, ella ens suggerirà un vi per a cada recepta, que enllaçarem a la seva pàgina web Andana Enoteca on també hi trobareu tota mena de consells i recomanacions relacionats amb el món del vi. Benvinguda, Paloma, i gràcies per apropar-nos a aquest món fascinant !
Ens estrenem amb aquests bunyols senzills i gustossissims, dels quals mai en tindries prou , us ho asseguro.
Però aqui no acaba la col.laboració. També he retrobat a la meva amiga Paloma
que va ser la primera dona enòloga a l'Estat espanyol i que en sap un munt de vins. I com que jo no en sé gens de vins, li he demanat que s'incorpori al Cuinejar, proposant un maridatge adequat per a cada plat. A partir d'ara, ella ens suggerirà un vi per a cada recepta, que enllaçarem a la seva pàgina web Andana Enoteca on també hi trobareu tota mena de consells i recomanacions relacionats amb el món del vi. Benvinguda, Paloma, i gràcies per apropar-nos a aquest món fascinant !
Ens estrenem amb aquests bunyols senzills i gustossissims, dels quals mai en tindries prou , us ho asseguro.
Necessitem
200gr de bacallà esqueixat
2 ous
200 ml de llet
200 gr de farina
1 culleradeta de llevat Royal
2 alls picadets
Julivert picat al gust
Sal -si cal- i oli per fregir2 alls picadets
Julivert picat al gust
Primerament, per dessalar el bacallà, el deixem en remull amb abundant aigua freda, 24 hores a la nevera.
L'endemà, l'assequem i el piquem, juntament amb els grans d'all i el ramet de julivert. Separem els rovells de les clares dels ous i les reservem.
A banda, barregem en un bol la farina, el llevat, la llet i el rovell dels ous i ho remenem enèrgicament fins que quedi una massa lligada. Hi afegim la barreja de bacallà, alls i julivert.
A banda, muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja
Agafem una culleradeta de moka -petitona, perque si no els bunyols quedem molt grans- i anem posant bocinets de massa en un cassó amb oli molt calent. Un cop estan daurats, els posem a escòrrer sobre paper de cuina. I ens els cruspim ben calents.
La Paloma ens proposa maridar-los amb un vi blanc: el Luna Beberide Godello 2013, un vi del Bierzo fresc i amb una lleugera amargor molt agradable. Ella diu: Una uva que me gusta mucho y también gusta mucho a todo el mundo (no siempre coincide).
I a la Banda Sonora d'avui un homenatge a un dels grans que ens ha deixat aquesta setmana: Paco de Lucía amb el seu Entre dos Aguas
La Paloma ens proposa maridar-los amb un vi blanc: el Luna Beberide Godello 2013, un vi del Bierzo fresc i amb una lleugera amargor molt agradable. Ella diu: Una uva que me gusta mucho y también gusta mucho a todo el mundo (no siempre coincide).
I a la Banda Sonora d'avui un homenatge a un dels grans que ens ha deixat aquesta setmana: Paco de Lucía amb el seu Entre dos Aguas
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada