Per atzar, he trobat un mini motllo al LIDL i com que darrerament cuino en petit format, m'he animat a fer un bundt molt bàsic de llimona per a esmorzar.
100 ml de nata líquida
100 gr de farina
1 cullerada d'essencia de vainilla
1 culleradeta de llevat royal
1 pessic de sal
La pell d'una llimona ratllada
Un grapat d'avellanes torrades
1 culleradeta de llevat royal
1 pessic de sal
La pell d'una llimona ratllada
Un grapat d'avellanes torrades
En primer lloc, separem les clares dels rovells. Afegim la meitad del sucre i les muntem a punt de neu. A banda també muntem la nata i la reservem.
Batem els rovells amb la resta de sucre i la cullerada de vainilla i el pessic de sal fins que doblin el seu volum. Afegim la farina tamisada i el llevat i ho anem barrejant fins que quedi homogeni. Posteriorment incorporem la nata muntada i desprès les clares a punt de neu amb una espàtula de silicona. Finalment afegim la pell de llimona ratllada i el grapat d'avellanes pelades i ho barregem amb cura.
Embadurnem el motllo amb mantega o bé amb Bake Easy que és molt pràctic. Aboquem la barreja i in cop ja esta en el motllo, li donem uns copets per evitar que es facin bombolles d'aire i quedin forats en el pastis.
Ho enfornem a 180º durant uns 30/40minuts. Un cop cuit -podem fer la prova de l'escuradents- el deixem reposar uns 10 minuts abans de desenmotllar. Es perfecte per berenar o esmorzar sucant-lo en un got de llet.
A la Banda Sonora, avui proposo una versió del Washing Up The Water de Peter Gabriel feta per Zia Hassan. Molt xula, de veritat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada