8/23/2013

Börek amb formatge feta

Hola, hola.....ja fa una setmaneta que he tornat d'Anatòlia i ja comença a ser hora de desempolsar el blog. A més he promès un dinar turc als companys de viatge i hauré d'anar provant les receptes mica a mica, abans d'atrevir-me a cuinar per a la tropa. 

I per això, començaré per un plat típic i senzill de la cuina turca: el börek  De fet, se'n troben a molts països que formaven part de l'Imperi Otomà amb petites variacions del nom, com Burek a Serbia, Boureka a Israel o Byrek a Albània. Son una mena de farcells de pasta fil.lo -yufka a Turquia- farcits de les coses més variades: formatge, carn picada o espinacs... El que avui preparo és un dels més habituals: el su böreği ("börek d'aigua") y está elaborat amb formatge Beyaz Peynir que s'assembla molt al feta. 

Podem trobar diverses versions a la xarxa com la d'Alexia Bakecelona o la d'Ümit Hussein però més o menys diuen el mateix.

Necessitarem:
200 gr de formatge feta -si no en tenim de turc que no és fàcil de trobar per aquí
1 ou batut 
Julivert picat al gust
Pebre mòlt
Un raig d'oli d'oliva
Pasta fil.lo - o brick


Batem l'ou i el barregem amb el julivert picat, el formatge esmicolat amb els dits i el pebre mòlt.

A banda, superposem capes de la pasta fil.lo pintant amb oli entre capa i capa. Si fem servir la brick, amb un parell n'hi haurà prou. Ho farcim amb la pasta de formatge i ho emboliquem en forma de rotllo. 

Ho posem al forn pre-escalfat a 180ºC sobre un paper de forn i ho coem fins que esta ben daurat. Ho deixem refredar i el tallem a rodelles. 

Com a Banda Sonora, Love Song de Sara Bareilles. Perquè és un bon moment per escoltar una canço d'amor, no?

4 comentaris:

  1. Laura, les teves fotos de l'Anatòlia al facebook han estat una alenada d'aire durant tots aquests dies que has estat fora. S'hi respirava aventura, cultura, saviesa, alegria... en fi, que volia donar-te les gràcies per haver-nos fet gaudir del reportatge fotogràfic. I veig que encara falta el millor, les receptes!! Aquest borek té una pinta que... mareta!! Petons

    ResponElimina
  2. Que bo!!! per desgracia no he viatjat a turquia però tots aquests plats exòtics m'agraden molt i aquest es veu fàcil i boníssim!!! l'haurem de provar!

    ResponElimina
  3. M'encanta el Bôrek!!! I Turquia...en soc una fan!!! Gràcies.

    ResponElimina
  4. Aquí et deixo el Manti, raviolis a la turca!! Un plat més pel teu sopar turc.
    http://receptesambvida.blogspot.com.es/2013/01/manti-raviolis-turcs-per-la-dilsah.html

    ResponElimina