En Daniel, que a més de ser un geni del pa, és una bellissima persona, ha tret un llibre que s'ha convertit en la Biblia de l'aprenent de forner: Panes creativos.
Si una ve de gust, l'altra més. I així, m'he proposat anar fent totes les receptes del llibre, i mica a mica, anar aprenent tota aquesta liturgia de la farina, la sal, el llevat i l'aigua.
I avui, per començar, una proposta mediterrània dedicada a la Martona: el pa d'oliva verda! (p. 100)
Necessitarem:
250 gr de farina de força
100 gr d'aigua
25 gr d'oli
15 gr de mantega
5 gr de sal
1 ou
10 gr de llevat fresc de forner
125 gr d'oliva verda partida a bocins (jo l'he agafat desossada)
1 culleradeta de romani
(jo he afegit sèsam torrat per sobre, encara que no estava a la recepta original)
- Barregem tots els ingredients, menys les olives i el romani, fins que quedi una massa lligada. . Llavors incorporem les olives i el romani i ho acabem de barrejar.
- Ho deixem reposar 45 minuts tapat amb un drap de cotó
- Ho bolegem (en una, dos o tres porcions, al gust)
- Deixem que fermenti fins que dobli el seu volum. Ho empolsinem amb sèsam torrat
- Ho coem al forn ben calent (200º) uns 15 minuts (però depen del forn). Si volem crosta afegim gel a dins del forn per a que faci vapor
- Ho deixem refredar sobre una reixeta
I a la Banda sonora, una versió de This Love dels Maroon 5 que a mi m'encanta, encara que la interpreti una de les concursants del Factor X britànic: Natasha Bedingfield. Love is in the bread !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada