"Quan vulguin presentar un bon estofat, tapin bé la cassola; si no ho fan,
l’estofat els quedarà una pura il·lusió del seu esperit”.
l’estofat els quedarà una pura il·lusió del seu esperit”.
Josep Pla. El que hem menjat
Els estofats i "platillos" sòn plats d'hivern per excel·lencia,cal·lorics i gustosos. I la carbassa és una verdura d'hivern que pot fer funcions de d'acompanyament, com la patata. Ideal per a preparar una tarda de diumenge i tenir dinar de carmanyola uns dies.
Necessitarem:
500 gr de carn de vedella per a estofar tallada a daus no massa grossos
1 ceba
3 grans d'all amb pell
2 tomàquets madurs
Una carbassa violí
Un farcellet d'herbes
Un bon raig de conyac
1 cullerada de Fond de Veau
Sal, pebre i comí en pols
El procediment és el de qualsevol estofat. Primer passem la carn per l'oli per a sellar-la , la retirem, i en el mateix oli fem un sofregit de ceba, all i tomaquet. Hi afegim un bon raig de conyac, el deixem evaporar i posem la carbassa i la carn a fer xup xup a la cassola, cobertes d'aigua amb el Fond de Veau. Ho deixem coure a foc ben lent fins que la carn està tova. per a que la carbassa no se'ns trenqui, anem remenant la cassola amb moviments circulars agafant-la per les nanses (no ho remenem amb cullera)
I per la Banda Sonora d'avui, una canço genuina i senzilla com l'estofat que presentem. Blackwater dels Doobie Brothers (1974). Enjoy it !
Jo el fond de veau el faig servir de la marca Bovril... suposo que deu ser molt similar :)
ResponEliminaPerfecte!! Me'ncanta la carbassa que substitueix la patata, és més gustosa i permet propostes originals com la teva!! El recipient hi queda genial!! Petonets!
ResponEliminaGracies, guapa ! I enhorabona per la nova casa, la nova vida, la nova cuina......
EliminaUn bon plat d’hivern
ResponEliminaPetons
me l'apunto Laura!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça