10/16/2016

Galetes a la crema de castanyes




Dimecres a la tarda plovia a bots i barrals, tenia dos pots de Crème de marrons, i venia molt de gust entrar a la cuina. Vaig buscar que en podia fer i vaig trobar una recepta llaminera, le Biscuits à la crème de marrons & noisette del blog Altergusto. 

Necesitarem 
150 gr de farina 
60 gr de mantega freda 
1 llimona 
50 gr d'avellana o ametlla en pols
150 gr de crema de castanyes

[a la recepta original afegien 1 o 2 cullerades de sucre, però jo crec que la crema de castanyes és prou dolça i no n'he afegit]

Tallem la mantega freda a bocins petits i la barregem amb els dits amb la farina. La pròpia calor fondrà la mantega i acabarem amb una barreja amb textura de sorra. Afegim l'avellana o ametlla en pols i la pela ratllada de llimona. Ho barregem tot.

A continuació afegim al crema de castanyes que serà el que lligarà la pasta. No es tracta de treballar-la massa, sinó obtindre una pasta homogènia. 

Llavors , l'aplanem amb el corró fins aconseguir un rectangle d'uns 5 mm de gruix, el tapem amb paper film i el deixem refredar com a mínim una hora ala nevera.

Passada aquesta estona, traiem la pasta i la tallem a rectangles de 3 x 6 cm. Els podem empolsinar amb sucre morè. Els posem sobre paper de forn i els coem a 160º

El temps, com sempre, depen de cada forn. No obstant us recomano de treure-les quan encara estiguin toves ja que quan es refreden, s'endureixen força. Les deixem refredar sobre una reixeta.


A la Banda sonora, una cançó que s'ha donat a conèixer per un anunci del Corte Inglès d'aquesta tardor, peró que crec que té merits que van molt més enllà de ser un simple jingle. Es diu Come i l'ha compost e interpretat de la jove cantant francesa Jain. Jo crec que en sentirem a parlar.

2 comentaris:

  1. Perquè serà que quan plou se'ns desperta la vena rebostera!!!???
    Que bones han de ser aquestes galetes, però no tinc crema de marrons!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina