Aquest mes, les amigues de Cooking the Chef ens han proposat una chef que viu a la Gran Bretanya pero que reivindica la cuina dels seus orígens: la cuinera xinesa Chin He Huang .Ha estat un veritable descobriment perque la veritat es que les seves receptes són fàcils i assequibles. Podeu consultar les altres participacions en aquest enllaç. I del seu programa de TV Chinese Food Made Easy he triat una vedella en salsa d'ostres (Chow Mein 林書豪味). També he consultat el vídeo on la prepara, que correspon a l'Episodi 1. Takeaway Favourites (BBC Two)
Necessitarem
350 gr de vedella filetejada fina (jo he fet servir punta de culata)
3 grans d'all laminat
1 bitxo
200gr de fulles d'espinacs
Un pessic de flocs de nyora deshidratada
100 gr de shiitakes frescos (jo he posat trompetes de la mort)
4 cullerades d'oli de sèsam
1 cullerada de vi d'arròs Shaoxing
Vinagre d'arròs o balsàmic
Per la marinada: 1 i 1/2 cullerades de salsa d'ostres, 1 cullerada de salsa de soja suau, 1 pessic de sucre, sal i pebre
En primer lloc, emboliquem la vedella en paper de plàstic i l'aixafem amb un cop corró o un martell de carn fins que quedi ben plana. Tallem la vedella a tires. i la deixem en un bol amb la marinada un mínim de 20 minuts
A banda laminem els alls, retirem les tiges dels espinacs i netegem les fulles. Rentem els bolets i els tallem a làmines.
Escalfem dues cullerades d'oli de sèsam en un wok o paella ampla. Quan estigui calent, saltegem un moment els alls i el bitxo i afegim els espinacs. Els saltegem només una mica (que es comencin a coure però que mantinguin la forma) i ho retirem, posant-los com a base dels plats.
En el mateix wok, escalfem dues cullerades mes d'oli de sèsam a foc viu. Quan estigui ben calent, hi posem la carn i la saltegem uns 2 o 3 minuts. Ha d'estar cuita per fora però no del tot per dins. Hi afegim la cullerada del vi d'arròs i els flocs de nyora deshidratats. Un cop ben barrejat, la retirem i la reservem sobre el llit d'espinacs.
Netegem el wok amb un paper de cuina, posem una mica més d'oli i saltegem els bolets a foc viu durant 1 minut. Afegim una mica d'aigua per a crear vapor i ajudar a la cocció. Els amanim al gust, amb el vinagre d'arròs i la salsa suau de soja i ho afegim a la vedella i als espinacs. En principi es fan servir shiitakes, però jo he posat trompetes de la mort i ha quedat també sensacional
Un plat ben complert que incorpora, carn i vegetals de forma molt atractiva. Si volem el podem completar amb pastanaga a tires saltejada, ceba tendra o api.
A la Banda sonora d'avui, Happiness de The Fray (si, aquells que vam coneixer a la BSO de Grey's Anathomy). Que és el sentiment que darrerament presideix els meus dies.
Un plat ben complert que incorpora, carn i vegetals de forma molt atractiva. Si volem el podem completar amb pastanaga a tires saltejada, ceba tendra o api.
A la Banda sonora d'avui, Happiness de The Fray (si, aquells que vam coneixer a la BSO de Grey's Anathomy). Que és el sentiment que darrerament presideix els meus dies.
Heheh jo també he fet servir trompetes enlloc dels bolets que em proposava la xef.
ResponEliminaPtnts
Glòria
Heheh jo també he fet servir trompetes enlloc dels bolets que em proposava la xef.
ResponEliminaPtnts
Glòria
Muy apetecible esta receta...creo que te voy a copiar...Gracias por compartir!!
ResponEliminahttps://mariaberenjena.wordpress.com
Pensava que el Chow Mein era una base de fideus a la qual s'hi poden afegir verdures, carn o altres ingredients. Potser la recepta original els duia o la carn tallada tan fina recorda els fideus?? Qui ho sap... potser algú que sàpiga xinès? En tot cas una recepta deliciosa i adaptada a casa nostra, amb les trompetes i els espinacs.
ResponEliminaUna proposta genial!
Un petó
Blanca
http://acalablanca.blogspot.com.es/
Qui pot dir que no a aquest plat!!!! a casa meva mai de la vida. Delicios!!!! Ptons
ResponEliminaMuy buena combinación, yo también elegí la ternera y las verduras aunque cocinadas de otra forma. Está bien tu idea de introducir la ñora en este plato!!!
ResponEliminaB7ssss
Caram, com m'agrada aquest plat! I les trompetes segur que li van perfectes! Petons!
ResponEliminaNosaltres la salsa d'ostres la fem servir sovint!! Però mai amb carn!! Aquesta recepta és de les que em vaig estar mirant per fer!!! Però al final, res de carn!!! Ptnts
ResponEliminaTiene muy buena pinta
ResponEliminaSe ve delicioso xD
ResponEliminaummmmmm boníssima pinta...enhorabona, un petó
ResponElimina¡Qué buena pinta!¡Yo también hice la ternera con salsa de ostras!
ResponEliminaUn plato con trompetes negras me encata. Enhorabuena por el reto :)
ResponEliminaJa ho crec que són senzilles la majoria de les seves receptes, i ben bones!!!!! Jo també em vaig portar una sorpresa!
ResponEliminaMolt bona recepta!
Petons
Me parece un plato riquísimo!!! Tiene una pinta extraordinaria. Me gusta mucho la cocina oriental y la verdad es que no sabía por qué plato decidirme.
ResponEliminaBesos,
¡Madre mía!, me chifla la receta que has elegido. Me la guardo en "pendientes". Un besazo.
ResponEliminaUn plat súper!!! M'encanta!!! Bo, jo és que soc una enamorada de la cuina xinesa.
ResponEliminaMoltes mercés per participar.
petons
Esto es sabor y lo demás es tontería. La salsa de ostras es que es impresionante el sabor que da tan auténtico. Me encanta con las verduras que has elegido.
ResponEliminaSegún voy viendo platos, me va gustando más la comida china!!! Besos
ResponEliminaLa verdad que la cocina de Ching es fácil y sana, en un momento te hace un plato de lo más sano y rico, como el que has hecho tú :D Besos!!
ResponEliminaLa ternera queda genial en estos platos, la mía también la lleva, esta tuya tiene una pinta muy rica.
ResponEliminaUn besote
Quina pinta mes bona te aquesta vedella amb les trompetes de la mort per damunt, m'encanta el canvi ;-) encara que els sitakes están també molt bons i em declaro fan incondicional de la salsa de ostras. Un gran plat.
ResponEliminaPetons
hummmmmm aqui es dificil trobar salsa de ostras sino la faria . besades
ResponEliminaQuin plat mès bò i complert..... M'encanten aquestes mescles de carn tallada a tires i les verdures al dente.... i així amb la salsa d'ostres queda estupendo. Saps que m'agrada d'aquest repte? de lo fácil que parlem del shaoxing...jajajaja Petons i gràcies per participar
ResponElimina¡¡ al fin llego ¡¡ un palto excelente de ternera, muy rica la combinación de la verduras. Me ha gustado mucho esta chica, ha sido toda una sorpresa.. Tiene unas receta riquísimas. Esta tuya es una prueba.
ResponEliminaBsssss desde Almeria
Deliciós segur!! Bona aportació, Laura!
ResponElimina