...o el que s'anomena Gravlax a Suècia. Un manera senzilla i gustosissima de menjar salmó. També se'n pot dir Raved laks (en danès), Gravlaks (en noruec), Graavilohi (en finès) o Graflax (en islandés). Sigui com sigui, l'etimologia és la mateixa i prové de la paraula sueca “grav” (que significa excavar o fer un forat a terra) i “lax o laks” que significa salmó. I el que explica és la manera de preparar-lo, ja que el salmó “s'enterra” sota una capa de sal, sucre i ànet.
Necessitem
Un llom de salmó (podem utilitzar el noruec de La Sirena)
Dues patates Monalisa mitjanes
Sal i pebre
Pel marinat
150 gr de sal gruixuda
150 gr de sucré moré
Un bon grapat d'ànet fresc picat
150 gr de sucré moré
Un bon grapat d'ànet fresc picat
Barregem la sal, el sucre i l'anet i cobrim completament els lloms de salmó per totes bandes. Ho deixem reposar tapat d'un dia per l'altre.
L'endemà, netegem el llom sota un raig d'aigua, l'assequem amb paper de cuina i el laminem amb un ganivet que talli ben fi.
El mengem a temperatura ambient servit sobre una rodanxa de patata bullida tèbia o una llesca de Knäckebröd.
I ja que estem escandinaus avui, que millor que els ABBA cantant Waterloo, uo uo uo.....em recorda un viatge memorable amb els nens Anguera i les nenes asseguts al seient del darrera berrejant la canço cada cop que algú mencionava la paraula “Waterloo“...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada