4/08/2013

Calamars a la manera de la Pepeta Renom

La Pepeta Renom era la besàvia del meu amic Pere i va nèixer a Sabadell l'any 1899. L'any 1916, va aprendre dels pescadors de Castelldefels com preparar amb vi blanc els popets que acabaven de pescar. Aquesta recepta s'ha trasmès de pares a fills com un secret familiar, fins que el seu besnet ha tingut la gentilesa de compartir-la amb mi i autoritzar-me a publicar-la

La recepta familiar es fa amb popets, però jo m'he pres la llicència de substituir-los per uns calamars no massa grossos que vaig trobar al mercat. Mès fàcil, impossible ! I estan boníssims !


Necessitarem:
1 kg de calamarsets o popets
Pebre vermell i negre mòlt
1 got de xerés sec
All i julivert picat
Un polsim de sal

- Es netegen els calamars i es tallen a rodelles no massa fines. Es fregeixen en una cassola tapada amb oli ben calent.
- Quan deixen anar el suc rosat, s'empolsinen amb pebre vermell i negre, un pessic de sal i s'hi aboca un got de xerés sec.  Es baixa el foc i es deixa reduir. 
- Quan la salsa queda untosa i de color rosat, s'afegeix all i julivert picat a bocins grans. Es donen un parell de voltes i es retira abans que es cremi l'all. 

Es ideal acompanyar-ho amb arròs blanc, però una amanida també fa el fet.

Per la Banda sonora d'avui una cançó entranyable, Still d'Elvis Costello (North, 2003
)

4 comentaris:

  1. Les receptes senzilles, tradicionals i amb història són fantàstiques. Ens transmeten una manera de fer i sabors de tota la vida. Visca la pepeta!! ha ha ha. Petons

    ResponElimina
  2. Les receptes antigues tot i que senzilles son delicioses, aquest plat nomes tens que veure’l Ummm
    Petons

    ResponElimina
  3. Què bonic recuperar les receptes de la família! Amb popets o calamarsets segur que està boníssim.

    ResponElimina
  4. Doncs han de quedar molt bons!! Un 10 per la Pepeta Renom!! I per tu també, és clar!! Per cert, vaig fer la Tortada.... a casa va agradar molt!! La he de repetir!

    ResponElimina