La Pepeta Renom
era la besàvia del meu amic Pere i va nèixer a Sabadell l'any 1899. L'any 1916, va aprendre dels pescadors de
Castelldefels com preparar amb vi blanc els popets que acabaven de pescar. Aquesta recepta s'ha trasmès de pares a fills com un secret familiar, fins que el seu besnet ha tingut la gentilesa de compartir-la amb mi i autoritzar-me a publicar-la
La recepta familiar es fa amb popets, però jo m'he pres la llicència de substituir-los per uns calamars no massa grossos que vaig trobar al mercat. Mès fàcil, impossible ! I estan boníssims !
Necessitarem:
1 kg de calamarsets o popets
Pebre vermell i negre mòlt
1 got de xerés sec
All i julivert picat
Un polsim de sal
- Es netegen els calamars i es tallen a rodelles no massa fines. Es fregeixen en una cassola tapada amb oli ben calent.
- Quan deixen anar el suc rosat, s'empolsinen amb pebre vermell i negre, un pessic de sal i s'hi aboca un got de xerés sec. Es baixa el foc i es deixa reduir.
- Quan la salsa queda untosa i de color rosat, s'afegeix all i julivert picat a bocins grans. Es donen un parell de voltes i es retira abans que es cremi l'all.
Es ideal acompanyar-ho amb arròs blanc, però una amanida també fa el fet.
Per la Banda sonora d'avui una cançó entranyable, Still d'Elvis Costello (North, 2003 )
- Quan deixen anar el suc rosat, s'empolsinen amb pebre vermell i negre, un pessic de sal i s'hi aboca un got de xerés sec. Es baixa el foc i es deixa reduir.
- Quan la salsa queda untosa i de color rosat, s'afegeix all i julivert picat a bocins grans. Es donen un parell de voltes i es retira abans que es cremi l'all.
Es ideal acompanyar-ho amb arròs blanc, però una amanida també fa el fet.
Per la Banda sonora d'avui una cançó entranyable, Still d'Elvis Costello (North, 2003 )
Les receptes senzilles, tradicionals i amb història són fantàstiques. Ens transmeten una manera de fer i sabors de tota la vida. Visca la pepeta!! ha ha ha. Petons
ResponEliminaLes receptes antigues tot i que senzilles son delicioses, aquest plat nomes tens que veure’l Ummm
ResponEliminaPetons
Què bonic recuperar les receptes de la família! Amb popets o calamarsets segur que està boníssim.
ResponEliminaDoncs han de quedar molt bons!! Un 10 per la Pepeta Renom!! I per tu també, és clar!! Per cert, vaig fer la Tortada.... a casa va agradar molt!! La he de repetir!
ResponElimina