2/15/2014

Pannacota amb salsa de fruits del bosc

Avui hem dinat les nenes del Virtèlia, les amigues que van anar a l'escola juntes. Des de que ens hem retrobat, ens anem trobant en cases diferents i fem el sistema que cadascú porta alguna cosa per compartir.   I com que cada vegada ens agrada mes el dolç a totes plegades, jo he optat per contribuir amb una pannacota amb salsa de fruits del bosc, recepta de la meva amiga Elisenda.

La pannacota és un postre italià, una mena de flam o quallada de nata cuita. S'acostuma a acompanyar amb alguna mermelada de fruits vermells. La combinació és molt bona i sempre ve molt de gust. I és força senzilla de preparar, de veritat. 

Necessitem

Per la pannacota
500ml de nata líquida per muntar
5 fulls de gelatina
Un canó de canyella o mitjà beina de vainilla
80 gr de sucre
2 cullerades de licor: anís, manzanilla, conyac... Opcional i al gust

Per la salsa de fruits del bosc
200 gr de fruits del bosc. Van molt bé els de La Sirena.
80 gr de sucre

30 gr d'aigua

Posem en remull els fulls de gelatina
Posem a bullir a foc fort la nata amb la canyella o la vainilla. Durant cinc minuts no parem de remenar, evitant que surti del cassó. Ho retirem.
Un cop a fora, afegim el sucre i el licor i el seguim remenant uns tres minuts. Finalment, afegim els fulls de gelatina escorreguts i ho acabem de barrejar mig minut més. 
Aboquem la barreja en motllos individuals -flaneres, pots de vidre- i ho deixem quallar a la nevera un mínim de cinc hores.

Per a fer la salsa, senzillament deixem descongelar els fruits del bosc i els fem coure amb el sucre i l'aigua durant cinc minuts a foc alt, sense deixar de remenar. Un cop cuit, ho retirem i ho triturem amb el minipímer.

Servim la pannacota freda amb una capa de salsa cobrint la superfície.

I com a Banda Sonora, Ruby Tuesday dels Rolling Stones.  Encara que és del 1966, el meu primer any de cole, a dia d'avui manté una absoluta vigència. Com les amigues retrobades.

4 comentaris:

  1. Ei, Laura!! Feia dies que no et venia a visitar. Em sembla que m'agradarien, aquestes postres! La cremositat amb la fruita vermella... una delícia! petons

    ResponElimina
  2. Jo la vaig provar l'estiu passat per primera vegada i ja l'he fet un munt...ens va encantar!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Mmm que bo! Tots els làctics amb salsa de fruites són taaan bons! I t'ha quedat perfecte!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Què bé!!! Poder compartir aquests espais amb les amigues!!! I aquesta pannacota.....una delícia!!!
    Per cert....la meva mare té unes estovalles amb un brodat molt semblant a les teves!!! M'encanten.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina